Adj levegőt: megjelent a PLASTICOCEAN új single-je!

A koronavírus elleni védekezés résztvevői mellett egy barátjuk heroikus küzdelmét örökítik meg a PLASTICOCEAN tagjai.

Mindenképp szerették volna feldolgozni a koronavírus témáját, viszont azt sosem gondolták volna, hogy ilyen közelről is érinteni fogja őket.

Egy közeli, kedves jóbarátjuk is megfertőződött a vírussal és intenzív osztályra került, ahol különböző gépek és az egészségügyi személyzet küzdött napról-napra
az életéért. Geo, az énekes emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja szavakba önteni a leírhatatlant és dalba az érzéseit. A napok csak teltek-múltak és sokszor követték
egymást a hullámvölgyek, sokszor az orvosok nem sok reményt jósoltak nekik és a családjának.

Szövegük ezt a kilátástalanságot próbálja átadni és azt, hogy a barátjuk milyen fájdalmakat élhetett át még a rengeteg fájdalomcsillapító ellenére is. A dal >>>ITT HALLGATHATÓ MEG<<< egyben az ő küzdelme az életbenmaradásért és az, hogy min megy keresztül a világ jelenleg.

Végül győzött az élet, és a barátjuk több, mint 100 mélyaltatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust és jelenleg a felépülés útján halad, hihetetlen dolog – holott természetesen mindvégig hittünk és bíztunk benne – de ugyanakkor új reményt adhat mindenkinek, „hogy bármilyen mélyen vagyunk a halál torkában soha nem
szabad feladni”.

Az élni akarás minden nehézséget legyőzhet, még ha adott pillanatban reménytelennek is tűnik, amit az élet elénk tár.

Amikor kirajzolódott, hogy miről fog szólni a dal egyértelművé vált, hogy méltó módon csak úgy dolgozhatják fel ezt a témát, ha egy olyan művészt is felkérünk,
mint Horváth Renáta táncos-koreográfus, aki egészen más szemszögből tudja megeleveníteni az érzelmeket. Ugyanakkor ez a szám nem csak barátjuk és az egészségügyi dolgozók hősies küzdelméről szól, hanem az alkotók bezártságáról és azok lelki űrjéről, akiknek az alkotás, a szórakoztatás és a művészet életükké vált.

Sokat gondolkodás után végül az Egészség Világnapjára, azaz április hetedikére esett a dal megjelenésének dátuma: 1948-ban ezen a napon kezdte meg a működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ENSZ szakosított intézményeként. Úgy gondolták,, hogy a dal témájához és a jelenlegi helyzethez ilyen szorosan kapcsolódó jeles dátumot keresve sem találhattak volna. Ezzel a választással szeretnének tisztelegni az egészségügyi szakemberek áldozatos és heroikus munkája előtt, amit napról-napra erőn felül végeznek.

Hírek | Magyarzene.eu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.