Adj levegőt: megjelent a PLASTICOCEAN új single-je!

Julio

Julio

A koronavírus elleni védekezés résztvevői mellett egy barátjuk heroikus küzdelmét örökítik meg a PLASTICOCEAN tagjai.

Mindenképp szerették volna feldolgozni a koronavírus témáját, viszont azt sosem gondolták volna, hogy ilyen közelről is érinteni fogja őket.

Egy közeli, kedves jóbarátjuk is megfertőződött a vírussal és intenzív osztályra került, ahol különböző gépek és az egészségügyi személyzet küzdött napról-napra
az életéért. Geo, az énekes emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja szavakba önteni a leírhatatlant és dalba az érzéseit. A napok csak teltek-múltak és sokszor követték
egymást a hullámvölgyek, sokszor az orvosok nem sok reményt jósoltak nekik és a családjának.

Szövegük ezt a kilátástalanságot próbálja átadni és azt, hogy a barátjuk milyen fájdalmakat élhetett át még a rengeteg fájdalomcsillapító ellenére is. A dal >>>ITT HALLGATHATÓ MEG<<< egyben az ő küzdelme az életbenmaradásért és az, hogy min megy keresztül a világ jelenleg.

Végül győzött az élet, és a barátjuk több, mint 100 mélyaltatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust és jelenleg a felépülés útján halad, hihetetlen dolog – holott természetesen mindvégig hittünk és bíztunk benne – de ugyanakkor új reményt adhat mindenkinek, „hogy bármilyen mélyen vagyunk a halál torkában soha nem
szabad feladni”.

Az élni akarás minden nehézséget legyőzhet, még ha adott pillanatban reménytelennek is tűnik, amit az élet elénk tár.

Amikor kirajzolódott, hogy miről fog szólni a dal egyértelművé vált, hogy méltó módon csak úgy dolgozhatják fel ezt a témát, ha egy olyan művészt is felkérünk,
mint Horváth Renáta táncos-koreográfus, aki egészen más szemszögből tudja megeleveníteni az érzelmeket. Ugyanakkor ez a szám nem csak barátjuk és az egészségügyi dolgozók hősies küzdelméről szól, hanem az alkotók bezártságáról és azok lelki űrjéről, akiknek az alkotás, a szórakoztatás és a művészet életükké vált.

Sokat gondolkodás után végül az Egészség Világnapjára, azaz április hetedikére esett a dal megjelenésének dátuma: 1948-ban ezen a napon kezdte meg a működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ENSZ szakosított intézményeként. Úgy gondolták,, hogy a dal témájához és a jelenlegi helyzethez ilyen szorosan kapcsolódó jeles dátumot keresve sem találhattak volna. Ezzel a választással szeretnének tisztelegni az egészségügyi szakemberek áldozatos és heroikus munkája előtt, amit napról-napra erőn felül végeznek.

Hírek | Magyarzene.eu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt