A Foreign Accent és a sámán

Foreign Accent
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Ősi legendák

Foreign Accent zenekarNemrég kaptam az alábbi üzenetet:

„A Foreign Accent (Nottinghami zenekar) énekese vagyok. A zenekar nemrég megújult. Az új tagokkal most vesszük fel az albumunk hanganyagát, és készítjük hozzá a videókat, animációkat.”

Természetesen mindent meghallgatok, de ez esetben külön érdekelt, hogy egy tökéletes magyarsággal megírt üzenet hogyan is került hozzám Nottingham-ből. A videót megtekintve és zenéjét meghallgatva azonnal kiderült, hogy a zenészek nem ma kezdték. Tökéletes hangzás, igazi stúdiómunka és gyönyörű klip, magyarul Nottingham-ből. Anita (az énekes) 11 éve él Angliában, 6 éve létezik a Foreign Accent zenekar és egy éve váltottak. Elmondása szerint „végre azt csináljuk amit szeretünk”.

Foreign Accent - SámánFolk-Rock-Fusion

A zene valódi csemege, de vigyázat, nem a legpopulárisabb műfajból. A folk-rock-fusion még nem is igazán határolja be sokszínűségét. Egy biztos; eléggé progresszív.

Kortárs költészet

Akik kedvelik a rímes, dallamos verseket, már találkozhattak Kárpáti Tibor nevével. A Foreign Accent zenekar szövegeit Ő írja.

A készülő album

Foreign Accent - A Hold SzárnyánA Hold Szárnyán című dal egy történet kezdete. A készülő album egy sámán szemén keresztül mutatja be a világ születését és pusztulását, nem kihagyva a pusztulás utáni újjászületést, így is érzékeltetve az élet örök körforgását. A Földanya, ősi legendák, misztikum, a fehér táltos, tündérek és manók… A szöveg és a zene mellett a színpadi kellékek, öltözékek, fények is segíteni fogják, hogy azok a szerencsések akik majd élőben is hallhatják az albumot, részesei lehessenek a varázslatnak (egy koncert alatt egyébként háromszor fognak átöltözni). Előreláthatóan jövőre Magyarországon is több koncertet adnak.

Foreign Accent zenekar koncertAz első dal

A zenekar gőzerővel dolgozik, bár a jelenlegi pandémiás helyzet némileg hátráltatja a munkálatokat. A tökéletességre való törekvést jól mutatja, hogy az első videót is újra forgatják.

A zenekar felállása: dob, 2 gitár, basszgitár, szintetizátor, 3 vokál, és fuvola.

Elérhetőség: facebook.com/foreignaccentuk/

Na és az első dal:  youtube.com/watch?v=NarkMzrtOyA

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.