A Foreign Accent és a sámán

Foreign Accent
Z. László

Z. László

Ősi legendák

Foreign Accent zenekarNemrég kaptam az alábbi üzenetet:

“A Foreign Accent (Nottinghami zenekar) énekese vagyok. A zenekar nemrég megújult. Az új tagokkal most vesszük fel az albumunk hanganyagát, és készítjük hozzá a videókat, animációkat.”

Természetesen mindent meghallgatok, de ez esetben külön érdekelt, hogy egy tökéletes magyarsággal megírt üzenet hogyan is került hozzám Nottingham-ből. A videót megtekintve és zenéjét meghallgatva azonnal kiderült, hogy a zenészek nem ma kezdték. Tökéletes hangzás, igazi stúdiómunka és gyönyörű klip, magyarul Nottingham-ből. Anita (az énekes) 11 éve él Angliában, 6 éve létezik a Foreign Accent zenekar és egy éve váltottak. Elmondása szerint “végre azt csináljuk amit szeretünk”.

Foreign Accent - SámánFolk-Rock-Fusion

A zene valódi csemege, de vigyázat, nem a legpopulárisabb műfajból. A folk-rock-fusion még nem is igazán határolja be sokszínűségét. Egy biztos; eléggé progresszív.

Kortárs költészet

Akik kedvelik a rímes, dallamos verseket, már találkozhattak Kárpáti Tibor nevével. A Foreign Accent zenekar szövegeit Ő írja.

A készülő album

Foreign Accent - A Hold SzárnyánA Hold Szárnyán című dal egy történet kezdete. A készülő album egy sámán szemén keresztül mutatja be a világ születését és pusztulását, nem kihagyva a pusztulás utáni újjászületést, így is érzékeltetve az élet örök körforgását. A Földanya, ősi legendák, misztikum, a fehér táltos, tündérek és manók… A szöveg és a zene mellett a színpadi kellékek, öltözékek, fények is segíteni fogják, hogy azok a szerencsések akik majd élőben is hallhatják az albumot, részesei lehessenek a varázslatnak (egy koncert alatt egyébként háromszor fognak átöltözni). Előreláthatóan jövőre Magyarországon is több koncertet adnak.

Foreign Accent zenekar koncertAz első dal

A zenekar gőzerővel dolgozik, bár a jelenlegi pandémiás helyzet némileg hátráltatja a munkálatokat. A tökéletességre való törekvést jól mutatja, hogy az első videót is újra forgatják.

A zenekar felállása: dob, 2 gitár, basszgitár, szintetizátor, 3 vokál, és fuvola.

Elérhetőség: facebook.com/foreignaccentuk/

Na és az első dal:  youtube.com/watch?v=NarkMzrtOyA

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt