Keresés
Close this search box.

Tisza-tavi Fesztiválnapló – TOUR D’OPERA

Tour d’Opera túra
Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik.

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetők a Tisza-tavi Fesztivál eseményei. A rendezvény második napján főszerepet kaptak a kerékpárok, na meg az időjárás…

Naplóíró: Vona Ildikó

  • 2021. 07. 31. – TOUR D’OPERA – kerékpáros túra

A Tisza-tavi Fesztivál második napján különleges gigaprodukció részei lehettek azok, akik kerékpárra pattantak, és vállalták a túra távját. Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik. Idén az időjárás fontos szerepet kapott, ugyanis az előre jelzett zivatarok feltették a nagy kérdést: megtartható-e biztonsággal a kerékpáros túra? A szervezők megfontolták a dolgot, végül úgy döntöttek, hogy igen.

Szombaton 9.00 órakor vette kezdetét a Tour d’Opera túra Tiszafüreden, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indulva. A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar muzsikájára keltek útra a kerekezők, akiknek – érintve a Tisza-tó menti településeket– 67 km-es távot kellett letekerniük. Csodálatos természeti környezetben jártak, és a túrába beépített 8 pihenő során kulturális élményekkel is gazdagodtak.

Izgalmasra sikeredett a rajt. A túrázók, ahogy elindultak – és kikanyarodtak a Tiszaszőlős irányába vezető útra –, elkezdett cseperegni, majd ömleni az eső. Szerencsére nem tartott sokáig, inkább csak az ilyenkor szokásos nyári záport kaptuk a nyakunkba. Senkit nem tántorított el ez a kis kellemetlenség, mindenki folytatta az utat a Kormorán kikötőbe, ahol Kegye János pánsíp művész, Kéri György skótduda művész koncertje, valamint a New Step Fitnesz és Táncstúdió légtánc bemutatója várta az érkezőket.

Tiszaszőlős volt a túra következő megállója, ott Bajári Levente táncművész és tanítványai balett produkciójában gyönyörködhetett a közönség. Tiszaderzs településen Csere László, Kalocsai Zsuzsa, Laki Péter, Dancs Annamari népszerű operettekből énekelt részleteket, őket a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kísérte, Toshifumi Kanai vezényletével. Fellépett a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör is, a település asszonyai pedig finom házi süteményekkel kedveskedtek a kerékpározóknak.

Balett a Tisza-TónálEzután Abádszalókra vezetett az utunk, ahol finom ebédet kaptunk. Gyorsan fogyott az ízletes székelykáposzta, a jó ebédhez szükséges muzsikáról a 100 Tagú Cigányzenekar gondoskodott. Itt került sor arra a vadonatúj kerékpár kisorsolására is – a túra résztvevői között –, amit a rendezvény egyik szponzora ajánlott fel. Idén egy dunaújvárosi fiatalember lett a boldog tulajdonosa.

Kisköre Hallépcső volt a helyszíne a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta jazz előadásának, ugyanitt a Magyar Kajak-kenu Szövetség rafting bemutatójában is gyönyörködhettünk. Kisköre Kikötőnél került sor Rálik Szilvia operaénekesnő koncertjére, aki ezúttal népszerű dalokat és musicalslágereket énekelt.

A nap végén elérkeztünk a túra utolsó koncerthelyszínére: Tiszanána-Dinnyéshát megállóban Wiedemann Bernadett, Pataki Bence operaénekesek és vendégeik adtak szívet, lelket melengető koncertet.

Különleges volt az idei rendezvény olyan szempontból is, hogy a szervezők beiktattak két frissítőpontot a kerékpáros túra programjába. Sarud és Poroszló strandján nyílt lehetőség egy kis csobbanásra. Sokan ezt örömmel ki is használtak, és boldogan vetették magukat a habok közé.

Tiszafüred Kerékpáros Centrumba visszaérkezve zárult az idei Tour d’Opera. A résztvevők fizikálisan kellemesen elfáradtak, ám szellemben és lélekben már nagy izgalommal várták a vasárnapi Boat d’Opera csónakos túrát.

Fesztiválnaplónk befejező részében elmesélem a rendezvény utolsó napjának eseményeit. Anélkül, hogy előre lelőném a poént, beharangozásnak legyen elég ennyi: Vasárnap Boat d’Opera csónakos túra lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz.

Szaxis jazzfeszt a Kobuciban!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.