Keresés
Close this search box.

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

Double Rise Torockó Kistehén
A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Péterfy Bori, No Sugar, Tokos – ők is fellépnek a Double Rise Fesztiválon!

Torockón, az augusztusi Double Rise összművészeti fesztiválon búcsúzik el erdélyi rajongóitól a Kistehén zenekar – közölték programismertetőjükben a fesztivál szervezői.

Az augusztus 12. és 14. között tartandó fesztivál programjában a könnyűzenekoncertek mellett népzenei produkciókat, táncdráma ősbemutatót és kiállításokat is nézhet a közönség. A programismertető közlemény szerint a feloszlását előre bejelentő a Kistehén zenekar utoljára lép fel Erdélyben.

A fesztivál könnyűzenei színpadján az Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, a Bohemian Betyars, a Vad Fruttik, a Supernem, és mások zenéjére tombolhat a közönség.

Az erdélyi zenekarok közül a székelyudvarhelyi Palma Hills, a vadóc pop-rockot jászó No Sugar, valamint az eklektikus hangzású Koszika & The HotShots lép fel Torockón.
A Folkudvarban a 10. évét ünneplő Tokos Zenekar lesz a házigazda, melléjük sorakozik az erdélyi, csángó és balkáni fúvós zenét játszó Csángálló zenekar, valamint a 2020-ban alakult, jazzt és népzenét egymásba ötvöző Ötödik évszak.

Az előző évek programjának megfelelően a fesztiválozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy Kacsó Hanga Borbálával énekeljenek népdalokat, és furfangos táncmozdulatokat tanuljanak Berecz István néptáncostól. Ugyancsak a Folkudvarba várják a kicsiket is kreatív kézműves foglalkozásokra.

A fesztivál nyitónapján tartják az ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében létrejött Ereim végei táncdráma előadás ősbemutatójáz. Az előadás a trianoni döntés 101. évfordulójával kapcsolatban azt a kérdést boncolgatja, hogy ez az év „egy emlékezés lecsengése, halványulása, vagy újabb száz év kezdete.”

A Fesztivál színházi szekciója idén az irodalmi programokkal társulva várja az érdeklődőket. A Petőfi Irodalmi Múzeum tárlataiból válogatva Ady-kiállítással, illetve a közelgő Petőfi-bicentenáriumra hangolódva, a költő segesvári halálát boncolgató vetítéssel és előadásokkal készülnek a rendezők.

A járványügyi korlátozások miatt a szervezők idén naponta legtöbb ötezer embert engedhetnek be a rendezvényre. Azok válthatnak jegyet, akik megkapták a koronavírus elleni vakcinát, és az utolsó oltásuk óta eltelt legalább 10 nap, 72 órásnál nem régebbi PCR-, vagy 24 órásnál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményét tudják felmutatni, illetve 15-90 napja igazoltan átestek a fertőzésen.

A fesztivál címe egyébként arra utal, hogy a Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Dupla napfelkelte, hatszor, megannyi élménnyel – ez a torockói Double Rise!

Punk-rock szekcióban maradt a Wallkids!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt