Keresés
Close this search box.

Bővül Vajdahunyad várának zenei repertoárja

Budapest Bár Vajdahunyad vára
A Budapest Bár zenekart Farkas Róbert alapította eredetileg a kávéházi cigányzene korszerűsítése érdekében. 2007-ben a zenekar köré szervezte a magyar rockzene néhány jelentős alakját.

Budapest Bár és Illényi Katica a fellépők között!

Nyolc koncert, a szimfonikus zenekarok mellett 100 Tagú Cigányzenekar és a Budapest Bár fellépése is várja az érdeklődőket a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon, amelyet július 1-jétől 29-ig rendeznek Budapesten.

A sorozat július 1-jén a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A MÁV zenekara július 8-án is fellép. Koncertet ad a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Szent István Filharmonikusok. A Vajdahunyadvári esteken Mozartot, Beethovent, Csajkovszkijt, Brahmsot, Vivaldit és Verdit idézik meg.

Illényi Katica hegedű- és tereminművész a Sárik Péter Trióval lép fel július 12-én. Sabbathsong Klezmer Band július 22-én ad koncertet Beke Farkas Nándor (hegedű) és Lisztes Jenő (cimbalom) vendégművészek szereplésével.

Július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát – olvasható a tájékoztatóban.

A Budapest Bár zenekart Farkas Róbert alapította eredetileg a kávéházi cigányzene korszerűsítése érdekében. 2007-ben a zenekar köré szervezte a magyar rockzene néhány jelentős alakját.

Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt csapat együtt maradt és azóta is töretlen sikerrel lépnek fel színházakban, fesztiválokon, koncertpódiumokon – az énekesek viszonylag állandó összeállítású szerepeltetésével.

Örökzöld táncdalokat, filmslágereket, kuplékat adnak elő újszerűen, kiváló ízléssel, kifinomult cigányzenei háttérrel.

A zenekari tagok: 

  • Farkas Róbert (zenekarvezető, hegedű, gitár)
  • Farkas Mihály (cimbalom)
  • Ökrös Károly (harmonika, zongora)
  • Farkas Richárd (bőgő)
  • Kisvári Ferenc (dob)
  • Kisvári Bence (dob)

Énekesi közreműködői: Behumi Dóra, Németh Juci, Rutkai Bori, Szalóki Ági, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián, Tóth Vera.

A Vajdahunyad vára vagy Vajdahunyad-vár (hivatalos nevén: Történelmi Épületcsoport) Alpár Ignác építész alkotása Budapest XIV. kerületében, a Városligetben. A Városligeti-tó Széchenyi-szigetén található, mely négy hídon keresztül érhető el. A vár épületeit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum használja, ez alól kivétel a római katolikus egyház kezelésében álló Jáki kápolna. (Wikipédia)

Július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát!

Mongol díjazottja is akadt az énekesversenynek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,