Keresés
Close this search box.

Szív-dalt írt Hajós Gyurcival

Hajós és Gyurci
Hajós András cuki dalt írt alkalmi zenésztársával, aki Down-szindrómásként, fogyatékkal élőként hatalmas teljesítményre volt képes.

A zene minden falat ledönt, ez derült ki Hajós András és Gyurci, a Down-szindrómás kamasz közös dala során is. A zenész és a zenerajongó fiú a minap együtt alkottak, és a muzsikálásból egy videó is született a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére. A végeredmény garantáltan mindenkiből mosolyt csal ki:

ITT MEGHALLGATHATÓ!

A Dalfutár atyja ezúttal nem másokat biztatott közös alkotásra, hanem maga ragadott gitárt, és egy számára ismeretlen fiúval, Gyurcival, azaz a 18 éves Sinka György Gáborral alkotott. A tinédzser imádja a zenét, kedvence a beatbox-világsztár NaPom.

A magyar produkciók közül rajong Majkáért, Kowalsky-ért és a Mystrey Gang-ért, és csápolt is mindegyikük koncertjén. Jelenleg furulya szakkörre jár, szóval Gyurci élete tényleg tele van zenével, de stúdióban még sosem járt. A helyzet Hajós András számára is új volt.

Gyurci Hajós zene kamasz down
Gyurci és Hajós

– Nagyon sok gyerekkel dolgoztam már együtt zenében – mondta Hajós András. – Eleve nem könnyű feladat idegenekkel együtt zenélni, ráadásul az ijedtség és a korkülönbség miatt keletkezik egy fal. Gyurciban annyi szeretet és zene van, hogy ezt a falat sikerült gyorsan lebontanunk. András hozzátette, szerinte a végeredmény cuki lett, Gyurcival jó volt dolgozni.

– Nem egy profin végrehajtott slágerírás történt, hanem egy improvizációra épülő gyermeki örömzenélés zajlott a stúdióban, amit én nagyon szeretek. Így született meg ez a szív dalocska.

Az 1 perces zenélés a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére jött létre a szervezet 1 százalékos kampányához. Az egyesület több mint húsz éve támogatja a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat abban, hogy ők is aktív, boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként.

Gyurci arra a kérdésre, hogy „mi szeretnél lenni, ha nagy leszel”, azt a választ adta, hogy rendőr vagy autószerelő. A fiú édesanyja bízik benne, hogy mire kérdés lesz a munkahely-keresés 21-23 éves kora körül, akkor egy befogadó társadalomban Gyurci mentorok segítségével dolgozhat.

Hírek | Magyarzene.eu 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt