Keresés
Close this search box.

Izgalmas fúziók a Fonó színpadán

Fonó Selction Petrás
Ingyenes koncertközvetítés is szerepelnek a Fonó tavaszi programjában,

A Fonó Tavasz koncertsorozat folytatja a februári Fonó Selection idei hagyományát: izgalmas fúziók, kisformációk koncertjeit mutatja be az online térben, ezúttal minden szerdán és szombaton – közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel.

Rendszerint olyan művészek találkoznak a Fonó színpadán, akik ebben a felállásban még sosem játszottak együtt. A sort az ingyenesen követhető koncertek sorában először március 13-án Ferenczi György, ifj. Csoóri Sándor Sündi és Lakatos Róbert  nyitja. A produkcióban a rock and roll, a világzene és a klasszikus zene oldaláról érkező zenészek találkoznak a színpadon, a közös nevező a népzene.

Március 17-én Babcsán Bence és Varga Kornél játszik. A két zenész a Zűrös Bandában és a Babcsán Projektben játszik együtt, duó formációjukban román és szerb táncdallamokból, makedón és ír népzenéből merítkező feldolgozásaikból, saját szerzeményeikből adnak ízelítőt. Március 20-án Kaltenecker Zsolt szólókoncertje hallgatható meg online.

Március 24-én kezdődik Tóth Viktor szaxofonos többrészes dzsessztörténeti sorozata, koncert-beszélgetése a műfaj száz évéről élő zenével, audió- és videórészletek bemutatásával, azok magyarázatával. Jegyvásárlás után megtekinthető koncert lesz a Fonó Budai Zeneházból március 27-én a nemzetközi toplistás Meybahar estje. Erre az alkalomra vendégként velük lesz Juhász Gábor dzsesszgitáros.

A felvételről sugárzott koncertek a Fonó weboldalán és közösségi oldalán követhetők ingyenesen, valamint a YouTube-on visszanézhetők. Az élőben sugárzott koncertre jegyvásárlás után lehet becsatlakozni.

Átadták a Halmos Béla-emlékdíjakat idén is!

Rendezvény | Magyarzene.eu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.