Online látható az István, a király rockopera

István a király opera Simándy József Énekverseny
Vona Ildikó

Vona Ildikó

Rendhagyó környezet, rendhagyó közvetítés – a híres rockopera hatalmas élmény lehet most is!

A népszerű István, a királyt március 15-én láthatjuk a Győri Nemzeti Színház előadásában – olvasható a PannonHírnökön.

Szörényi Levente és Bródy János Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján komponálták az István, a királyt. A Győri Nemzeti Színházban 2018 áprilisától Forgács Péter rendezésében, Kováts Gergely Csanád koreográfiájával, Tordai Hajnal jelmezeivel, Bátonyi György díszleteivel láthatta a közönség. Ez a produkció költözik most online térbe, és 2021. március 15-én, hétfőn délután 15 órától lesz megtekinthető – olvasható a portálon.

István magyarzene.eu
Csiszár István (k) Torda szerepében az István, a király című rockopera próbáján a Győri Nemzeti Színházban 2018. április 19-én. Szörényi Levente és Bródy János darabját Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád rendezésében április 21-én mutatják be. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A főbb szerepeket Másik Lehel (István), Cselepák Balázs (Koppány), Agócs Judit (Sarolt), Mózes Anita (Gizella), Vastag Tamás (Laborc), Csiszár István (Torda), Kisfaludy Zsófia (Réka), Molnár Erik (Asztrik), Forgács Péter (Prológ/Krónikás) alakítja, közreműködik a teátrum zenekara, énekkara, tánckara. Az online eseményről bővebb információ a győri színház hivatalos oldalán található.

Már a rockopera 1983-as városligeti premiere hatalmas sikert hozott. A Géza fejedelem halála utáni helyzetet bemutató, István és Koppány ellentétére épülő zenés darabot kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők. Varga Miklós akkor még csak az énekhangját adta István karakteréhez – a színpadon Pelsőczy László személyesítette meg a királyt –, ellenfele, Koppány szerepében Vikidál Gyulát hallhatta és láthatta a közönség. Azóta több színházi, illetve szabadtéri feldolgozás született, a fiatal énekesekre pedig minden esetben nagy erőpróba várt, hiszen Varga Miklós után Istvánt, Vikidál Gyula után Koppányt elénekelni nem kis feladat. A produkcióban felcsendülő dalok az első bemutató óta örökzöld slágerekké váltak, a rockopera népszerűsége pedig máig töretlen.

Forrás: pannonhirnok.com

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt