Keresés
Close this search box.

Online látható az István, a király rockopera

István a király opera Simándy József Énekverseny
Rendhagyó környezet, rendhagyó közvetítés – a híres rockopera hatalmas élmény lehet most is!

A népszerű István, a királyt március 15-én láthatjuk a Győri Nemzeti Színház előadásában – olvasható a PannonHírnökön.

Szörényi Levente és Bródy János Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján komponálták az István, a királyt. A Győri Nemzeti Színházban 2018 áprilisától Forgács Péter rendezésében, Kováts Gergely Csanád koreográfiájával, Tordai Hajnal jelmezeivel, Bátonyi György díszleteivel láthatta a közönség. Ez a produkció költözik most online térbe, és 2021. március 15-én, hétfőn délután 15 órától lesz megtekinthető – olvasható a portálon.

István magyarzene.eu
Csiszár István (k) Torda szerepében az István, a király című rockopera próbáján a Győri Nemzeti Színházban 2018. április 19-én. Szörényi Levente és Bródy János darabját Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád rendezésében április 21-én mutatják be. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A főbb szerepeket Másik Lehel (István), Cselepák Balázs (Koppány), Agócs Judit (Sarolt), Mózes Anita (Gizella), Vastag Tamás (Laborc), Csiszár István (Torda), Kisfaludy Zsófia (Réka), Molnár Erik (Asztrik), Forgács Péter (Prológ/Krónikás) alakítja, közreműködik a teátrum zenekara, énekkara, tánckara. Az online eseményről bővebb információ a győri színház hivatalos oldalán található.

Már a rockopera 1983-as városligeti premiere hatalmas sikert hozott. A Géza fejedelem halála utáni helyzetet bemutató, István és Koppány ellentétére épülő zenés darabot kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők. Varga Miklós akkor még csak az énekhangját adta István karakteréhez – a színpadon Pelsőczy László személyesítette meg a királyt –, ellenfele, Koppány szerepében Vikidál Gyulát hallhatta és láthatta a közönség. Azóta több színházi, illetve szabadtéri feldolgozás született, a fiatal énekesekre pedig minden esetben nagy erőpróba várt, hiszen Varga Miklós után Istvánt, Vikidál Gyula után Koppányt elénekelni nem kis feladat. A produkcióban felcsendülő dalok az első bemutató óta örökzöld slágerekké váltak, a rockopera népszerűsége pedig máig töretlen.

Forrás: pannonhirnok.com

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.