Online látható az István, a király rockopera

István a király opera Simándy József Énekverseny
Vona Ildikó

Vona Ildikó

Rendhagyó környezet, rendhagyó közvetítés – a híres rockopera hatalmas élmény lehet most is!

A népszerű István, a királyt március 15-én láthatjuk a Győri Nemzeti Színház előadásában – olvasható a PannonHírnökön.

Szörényi Levente és Bródy János Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján komponálták az István, a királyt. A Győri Nemzeti Színházban 2018 áprilisától Forgács Péter rendezésében, Kováts Gergely Csanád koreográfiájával, Tordai Hajnal jelmezeivel, Bátonyi György díszleteivel láthatta a közönség. Ez a produkció költözik most online térbe, és 2021. március 15-én, hétfőn délután 15 órától lesz megtekinthető – olvasható a portálon.

István magyarzene.eu
Csiszár István (k) Torda szerepében az István, a király című rockopera próbáján a Győri Nemzeti Színházban 2018. április 19-én. Szörényi Levente és Bródy János darabját Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád rendezésében április 21-én mutatják be. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A főbb szerepeket Másik Lehel (István), Cselepák Balázs (Koppány), Agócs Judit (Sarolt), Mózes Anita (Gizella), Vastag Tamás (Laborc), Csiszár István (Torda), Kisfaludy Zsófia (Réka), Molnár Erik (Asztrik), Forgács Péter (Prológ/Krónikás) alakítja, közreműködik a teátrum zenekara, énekkara, tánckara. Az online eseményről bővebb információ a győri színház hivatalos oldalán található.

Már a rockopera 1983-as városligeti premiere hatalmas sikert hozott. A Géza fejedelem halála utáni helyzetet bemutató, István és Koppány ellentétére épülő zenés darabot kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők. Varga Miklós akkor még csak az énekhangját adta István karakteréhez – a színpadon Pelsőczy László személyesítette meg a királyt –, ellenfele, Koppány szerepében Vikidál Gyulát hallhatta és láthatta a közönség. Azóta több színházi, illetve szabadtéri feldolgozás született, a fiatal énekesekre pedig minden esetben nagy erőpróba várt, hiszen Varga Miklós után Istvánt, Vikidál Gyula után Koppányt elénekelni nem kis feladat. A produkcióban felcsendülő dalok az első bemutató óta örökzöld slágerekké váltak, a rockopera népszerűsége pedig máig töretlen.

Forrás: pannonhirnok.com

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.