Keresés
Close this search box.

Új zenei klippel debütált a Trillusion

Trillusion
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Cselló és klarinét több sávon

Trillusion zenekarA magyar származású együttes egészen egyedülálló módon ötvözi az akusztikus hangszereket – esetükben csellót és klarinétot – a többsávos felvétel adta lehetőséggel. A nemrég megjelent darabbal, mely a “Change” nevet viseli, bevezetik a hallgatót az alternatív zene rejtelmeibe. Az eredetileg zongorára íródott mű később 6 csellóra, 6 klarinétra és 2 basszus-klarinétra lett áthangszerelve, melyet Szentannai Ádám és Rápli Péter adnak elő.

A zeneszerző, Szabó Bence Paszkál így foglalja össze a “Change” mondanivalóját:

“Mennyit változhat egy ember?
Kísérletezés. Hangszerekkel, ritmusokkal, különböző gondolatokkal.
A darabban különböző “motívumok” – mint például a ciklikusság, irányított véletlen, megválaszolatlan kérdések és valamiféle melankólikus állapot – kapnak főszerepet, mindegyik más módon megjelenítve. A cím: “Változás” nem valami világméretű változásra utal, inkább az ember saját magával vívott csatáira; ahogy magát a darabot is eredetileg egy ilyen élmény ihlette. A darab nem tesz állításokat, nem több mint az agy fogaskerekeinek kattogásának hangja, kérdések sorozata amire vagy jön válasz vagy nem.”

A videoklip megtekinthető az alábbi linken: youtube.com/watch?v=sAzt5fynjDo


Meghallgattam

Teljesen lenyűgözött. Azt mindig is tudtam, hogy a 80 -as évek számítógépes, szinti-pop -os zenekarai, pontosabban profibb zeneszerzői készültek, sőt vágytak arra, hogy dalaik egyszer klasszikus hangszereken is megszólalhassanak (alig volt dal, melyben ne szerepeltek volna – digitális- vonósok). Azt viszont nem gondoltam, hogy a kattogós minimal technot is képes lehet valaki egy csellóval és egy klarinéttal plusz tartalommal megtölteni.

Na jó, komolyan: a Trillusion másik fellelhető dala a “Keresztapa”; ki ne hagyjátok; ennyire tisztán, érzelemdúsan nem sűrűn hallhatjátok.

Nagyon várom már az alkalmat, hogy a fiúkat élőben is hallhassam.

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.