Keresés
Close this search box.
Milliók között árván, a város Sivatag

Brains - SivatagMilliók között árván, a város Sivatag

Az együttes legújabb dala a modern, magányos társadalomról szól. A “Sivatag(klikk a videóra) eredeti üzenete a nagyvárosi lét elidegenítő hatására fókuszált, mit sem sejtve, hogy mennyire rímel majd a 2020-as, koronavírus miatti izolált helyzetre. 

“Megdöbbenve láttuk, hogy 2020-ban milyen új értelmet nyert a szöveg. 2019 végén született a dal, teljesen más indíttatásból: azt próbáltuk megfogalmazni, hogy a nagyvárosi környezetben az emberi kapcsolatok mennyire gyengék, sekélyesek, hogy sokszor mennyire erős “egyedül vagyok” érzés él bennünk még akkor is, amikor egy tömegben állunk. Erről és az erre a helyzetre sikertelenül megoldást keresésről szólt eredetileg a “Sivatag”.” – mondta Jimbo a szám születéséről.

“Az elmúlt napokban / hetekben ijesztően aktuálissá vált a kiüresedő utcák, magányos városok képe, az emberek még inkább elszigetel(őd)ve ülnek most otthon.” – egészítette ki Mc Columbo.

A “Sivatag” dalszövegén a Brains történetében rendhagyó módon egy külsős szerző, a Punnamy Massifból ismert Wolfie is dolgozott, a rapbetéteknél pedig újra feltűnt Mc Zeek  is. A számhoz egy  látványos lyric videó  is társult.

A profetikus dal az együttes készülő lemezének előfutára. “Amíg élőben nincs alkalmunk koncertezni, addig legalább számok formájában igyekszünk elérni a közönséghez. Várjuk, hogy újra játszhassunk, de amíg nem tudunk színpadra állni, addig a készülő lemez dalait csepegtetjük egyenként, hogy a városi sivatagban támogatást és erőt nyújtsunk az elszigetelt, magányos embereknek.”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt