Keresés
Close this search box.

Élvezet és kísértés az új Magna klipben

Magna Cum Laude
Elkészült az új Magna Cum Laude album anyaga.

Magna Cum Laude - Piros az almaHúsz éves idén a Magna Cum Laude, amit tavasszal nagyszabású arénakoncerttel és egy különleges feldolgozás lemezzel nyitott meg a zenekar. A jubileumi ünneplés a nyári fesztiválszezon mellett, augusztus 9-én a Budapest Parkban folytatódott és elkészült az új album anyaga is, melynek felvezető dalához az elmúlt hetekben klipet forgatott a gyulai csapat:

ITT: youtu.be/CW2sT7sKn0s

Az év elején megjelent ’Gyulai HÚSZfeldolgozó’ című korongon a Magna Cum Laude legnagyobb slágerei többek közt olyan hazai nagyágyúk előadásában hallhatóak, mint a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice, Rúzsa Magdi vagy Charlie, az átiratok közül a ’Pálinka dalt’ például Majka énekelte fel az albumra. Miközben a hazai könnyűzenei élet legismertebb előadói Magna dalokat dolgoztak fel, addig Mező Misiék készültek az év második felében megjelenő új lemezre.

Október-november körül érkezik az új album, de attól függ, mennyi energiánk marad a sok koncert mellett stúdióba vonulni.”- nyilatkozta a frontember. „Már kész van az anyag, ezen a lemezen fent lesznek a korábban megismert dalok is, ilyen például a „Gyerünk Tavasz!”, a „Volna-e kedved?”  és a mostantól klip formájában is látható „Piros az alma” is.”

A „Piros az alma” című szerzemény azért is rendhagyó a zenekar elmondása szerint, mert kimozdította őket a komfortzónájukból, a mondanivalója sem a klasszikus Magna Cum Laude szövegvilágot idézi.

Magna Cum Laude zenekar„Minden ember életében ott van a kísértés.” – jellemezte a szövegét Mező Misi. „Ez vagy egy személyben jelenik meg, vagy életünk más területén a mindennapokban. Van, akit ez magával ránt, de embere válogatja, hogy ki tud ennek ellenállni. Üzenjük mindenkinek, hogy lehet hódolni a pillanatnyi élvezetnek, de nem ennek kell meghatároznia az ember életét.”

A dal klipjét ennek megfelelően tervezte meg a Magna Cum Laude nagykoncertek látványvilágáért felelős Forward Productions alkotó csapata.

„Szerettünk volna egy olyan klipet létrehozni, ami a természetbe vezet vissza bennünket, ha már a kísértésről és a bűnbeeséséről szól. Szerettük volna, hogy ez az édeni hangulat megjelenjen, de sajnos nem találtunk olyan nagy és gyönyörű fát, ami egy hatalmas nagy rét közepén terül el, ezért végül a ’B’ tervet kellett választanunk, így „greenboxos” klipforgatás volt. Az éneklés mellett animációk jelennek meg mögöttünk a képzeletbeli Édenről, ami nem teológiailag és klasszikus értelemben vett Éden, hanem egy elképzelt fikció a virtuális térben.”- árult el további kulisszatitkokat a zenekar. „Nemcsak nő és férfi között fennálló kísértésről beszélhetünk, hanem egy fogyókúrába kezdett hölgy/úr elé lerakott sütemény is tekinthető kísértésnek, vagy egy ruhamániás ember beszabadulása a kedvenc plázájába. A nő nem direktben jelenik meg, mert nem szerettük volna nagyon szájbarágósan megjeleníteni, hanem női kellékek vannak a klipben, mint például a rúzs.”

A zenekar jubileumi éve bőven tartogat még meglepetéseket, új dalok, új album és az év második felében érkező nagyszabású Magna-megmozdulások jönnek. Pontosabb részletek hamarosan.

További információk:

facebook.com/magnacumlaudezenekar/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.