Keresés
Close this search box.

Latin-Amerikai csili jó erős magyar paprikával – Maraquita

Maraquita - 2022
A Maraquita zenekart Szilágyi Mária énekes és Fülöp Adrián zongorista alapították 2014-ben „Maria y Los Chicos” névvel.

A Maraquita egy soproni latin pop-rock zenekar.

Zenéjük a pop-rock-ot ötvözi a Latin-Amerikai pulzáló, temperamentumos ritmusaival. Stílusuk a Latin fusion (Latin-Amerikai ritmusok pop/rock/funk elemekkel).

Az alapítótagok, Szilágyi Mária és Fülöp Adrián másfél évig éltek a Kanári szigeteken és nagyon beleszerettek a latin zene hangulatába. Tapasztalva az ottani vidám, jó hangulatú életet, mely visszatükröződik a latin zenében, minden vágyuk az volt, hogy ezt a hangulatot Magyarországra is elhozzak és megtaláljak a legmegfelelőbb embereket egy latin együtteses alapításához.

Maraquita zenekar2013-ban Adrián megismerte Jancsó Miklóst (basszusgitár) Hoffer Péter stúdiójában és erezte, hogy „egy húron pendülnek”. 2014-ben felkérést kapott a Muzikfabrik Akusztik produkcióban való részvételre, ahol megismerte Varga Zoltánt (ütőhangszerek) és Árva Balázst (dob). Mikó Gábort (gitár) Miklós ajánlotta, és immár teljes zenekarként 2014 nyarán elkezdődtek a próbák.

A bemutatókoncertjüket 2016 áprilisban tartották, és még ebben az évben játszottak főműsoridőben a soproni szüreti napokon kb. 600 ember előtt, valamint a SOPRON TV Lapozó című műsorában is bemutatkozhattak.

2018-ban megjelent az első saját daluk, “Me haces Ilorar”, egy duett a Dominikai Köztársaságból érkezett Ruben La Voz-szal. A dal első lett az EthnoCloud latin-amerikai Top40-es listán, és többek között Puerto Rico-i és dominikai rádiók is játszották.

2019-ben további nyolc saját dal készült el, melyek egytől-egyig bekerültek az EthnoCloud latin-amerikai Top40-be.

2020-ban leforgatták első zenei videójukat a “Me haces Ilorar” című dalukra, mely klip kategóriában is első lett a már említett Top40-ben!

A zenei videó Keszthelyen készült egy kubai táncos pár közreműködésével.

2022-ben egy új felállásban és új hangzással kezdtek el újra koncertezni. Állandó sztárvendégük a koncertjeik során Ruben La Voz.

A zenekar jelenlegi tagjai:

  • Szilágyi Mária – ének
  • Fülöp Adrián – zongora, ének, dalszerző
  • Mikó Gábor – gitár
  • Szántner László – basszusgitár

Elérhetőségük:

Adrian Fülöp
Tel.: +36-70-5223996
E-mail: booking@maraquita.com
Weboldal: maraquita.com
Facebook info és videó: facebook.com/maraquitamusic/videos/

A cikk frissítve: 2022.08.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt