Keresés
Close this search box.
Április 20-án este nemcsak a tavaszi idény kezdetét, de a jubileumi évad nyitányát is ünnepli a Kobuci kert. A tíz év alatt a kert a világzene óbudai otthona lett, megőrizte népzenei gyökereit.

Besh O Drom és az EWIÁprilis 20-án este nemcsak a tavaszi idény kezdetét, de a jubileumi évad nyitányát is ünnepli a Kobuci kert. A tíz év alatt a kert a világzene óbudai otthona lett, megőrizte népzenei gyökereit, és zenei kínálata évről évre a komoly blues és a patinás underground műfajaival is kiteljesedhetett.

“Az évad nyitókoncertjén a Besh o droM elsöprő világzenei ereje és tehetsége mindent elmond minderről, ami tudható: egymástól látszólag távoli hagyományokat ötvöz, egyéni módon nyúl vissza a gyökerekhez, és a legigazibb arca csak a személyes jelenlét számára mutatkozik meg!”

A magyarországi világzene egyik jelentős képviselője a Besh o droM zenekar, mely 1999 -ben alakult. Első lemezük a Macsó Hímzés rögtön platina lemez lett és azóta csak halmozzák a sikereket világszerte. Zenéjük ötvözi a Kelet-Európai és a Balkán félszigeti népzenét, valamint a Cigány és Klezmer hangzásvilágot.

A zenekar tagjai:

  • Besh O Drom együttBrarcza Gergely – szaxofon, EWI, kaval, ney, pásztor fuvola
  • Seres Vilmos – szaxofon, klarinét
  • Pettik Ádám – derbuka, vizes kanna, ütősök, ének
  • Csurkulya József – cimbalom
  • Sidoo Attila – gitár
  • Herr Attila – basszus gitár
  • Vadász Péter – dobok
  • Kaszai Lili – ének
  • Molnár Tamás – szaxofon
  • Hámori Máté – gitár

Aki még nem volt Besh o droM koncerten ki ne hagyja, aki már volt úgyis elmegy. Őrületes ritmus és hangzás várja:

facebook.com/events/429515517482934/


Egy kis hangszer ismertető:

Kaval – fúvós hangszer (pásztorcső)
EWI – elektronikus fúvós hangszer (de mégis sokkal több)
Ney – nádból készült fuvola (már a fáraók idejében is használták)
Derbuka – homokóra alakú dob (Afrikából indulva terjedt el a Közel-Keleten)


Egy régebbi kedvencünk 🙂

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt