Keresés
Close this search box.

Hírek a Hallgass Hazait műsorból

Hazai zene
A magyar zenehallgatók, a magyar koncertre járó közönség, a magyar zenekaroktól szívesebben hall magyar szövegeket.

Garda ZsuzsaGarda Zsuzsa énekesnő a Hallgass Hazait műsorában a Benkő Zsolttal alkotott duó kapcsán beszélt: “Elég régi kollégák vagyunk, és hála Istennek barátok is. Benkő Zsoltiról azt kell tudni, hogy gyakorlatilag az összes nagy blues arccal játszott már együtt, hiszen ő is az – a magyar blues élet ikonikus figurájává vált az elmúlt 30 évben. Nagy büszkeség nekem, hogy a partnerévé választott. Egy lemezt már kiadtunk, és most a másodikon ügyködünk. Azt szoktuk mondani, hogy mi vagyunk Magyarország leghangosabb duója – szerintünk: nekem is elég erőteljes hangom van, és Zsolti is elég szenvedélyes előadóművész…

http://gardazsuzsa.hu


Twentees zenekarMagyar nyelvre váltott a Twentees. Balázs Konrád a zenekarból elmondta: “Nagyon sok helyről hallottuk, főleg a szakmán belülről, hogy ha akarunk bármit kezdeni ezzel a stílussal itt Magyarországon – és mi elsősorban Magyarországban gondolkozunk -, akkor érdemes magyar szövegeket írni, mert a magyar zenehallgatók, a magyar koncertre járó közönség, a magyar zenekaroktól szívesebben hall magyar szövegeket. Megoszlanak a vélemények, de mi úgy láttuk, hogy meglovagoljuk ezt.”

Újdonság a zenekartól: youtube.com/watch?v=nhlJ8ebmcNI


Tovább kísérletez a Kaktus. A pécsi-kaposvári trió, alapvetően egy kísérletező csapat, és ezt a jelleget úgy tűnik a későbbiekben is megtartják. A fiatalok jelenleg az élő műsoron dolgoznak, amit már Budapesten is bemutattak, és további bulikat terveznek. Elektronikus, pszichedelikus jellegű zenéjükben jelenleg is hallható vendég zenész, és azt mondják ez a jövőben is így lesz.

facebook.com/K4KTU5

Hallgass Hazait

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt