Keresés
Close this search box.

Ma indul a Szent István Filharmonikusok fiataloknak szóló sorozata

Szent István Filharmonikusok
Ma kezdődik a Szent István Filharmonikusok 10-18 év közötti fiataloknak szóló őszi Felfedezőúton elnevezésű összművészeti programja.

A zenekar mellett táncművészek, valamint énekes és hangszeres szólisták előadásai várják a budapesti fiatalokat december végéig.

Az idei összművészeti program a 200 éve született Petőfi Sándor alakját eleveníti meg, a költő forradalmi és szerelmes verseihez kapcsolódva, különleges formában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.
Az előadásokra XIV., XV. és XVI. kerületi felső tagozatos általános iskolás és gimnazista diákokat várnak a Zuglói Szent István Zeneházba, a Hubay Jenő Zeneiskolába és az Erzsébetligeti Színházba.
A Szent István Filharmonikusok Felfedezőúton című sorozatának célja, hogy “megnyissa a fiatal lelket”, nemcsak a zenének, hanem a táncnak és más társművészeteknek is. A sorozat kezdeményezője és hátterének megteremtője Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője. A sorozat állandó szerkesztő-műsorvezetője és arculatának kialakítója Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész – áll a közleményben.

(MTI)


A Szent István Filharmonikusok (korábban Zuglói Filharmónia) 2020. decemberétől szerepel új névvel a hazai koncert-életben. Fenntartója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. A majdnem 70 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

Ifjúsági sorozat:
szentistvanfilharmonikusok.hu

(Fotó: szentistvanfilharmonikusok.hu)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt