Keresés
Close this search box.

Kellemes időben zajlott az idei Quadrille Európai Táncfesztivál Szombathelyen

Quadrille Európai Táncfesztivál
Még a nap is kisütött a több száz fiatal láttán és a borongós időjárásnak is búcsút inthettek Szombathelyen, ahol 2023. május 19-én hagyományosan megrendezték a Quadrille Európai Táncfesztivált.

360 középiskolás táncolta a négytételes francia négyest a Vas vármegyei székhely Fő terén, ahol idén is az AGORA Savaria Nonprofit Kft. rendezte meg a programot.

A fesztivál 2005-ben Szlovéniából indult és a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére épít. A Szlovén Táncsport Szövetség a program fő koordinátora, általában Horvátországból, Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból csatlakoznak a nemzetközi rendezvényhez. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánccal a fiatalok a napokban érettségiző társaik előtt tisztelegtek, Johann Strauss Denevér című zenéjére mutatták be a közismert négytételes francia négyest.

Quadrille

A Quadrille – bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. Évről évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen.

Quadrille Európai Táncfesztivál rajt2023. május 19-én pontosan 12 órakor Dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester sípszóval indította útjára a rendezvényt Szombathely Fő terén. A napóleoni időben élt arisztokrácia divatos táncát, a francia négyest ezúttal 360 szombathelyi diák adta elő. Táncpedagógus: Rimányi Judit.

Résztvevő 10 iskola:

  • Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
  • Vas Megyei Szakképzési Centrum Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
  • ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
  • Vas Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium
  • Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium
  • Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikuma
  • Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola
  • Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium
  • Paragvári Utcai Általános Iskola

A szombathelyi kis- és nagyvállalkozások, nemzetközi vállalatok felajánlásainak köszönhetően értékes tombolanyereményeket sorsoltak ki a Quadrille körök között.

Quadrille Európai Táncfesztivál Szombathely

– Fotók: Bonyhádi Zoltán –

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt