Keresés
Close this search box.

Megérkezett a Tornóczky All Access első lemezének előfutára

Tornóczky All Access motorral
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Tavaly nyáron több mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása.

A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította saját dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A Tornóczky All Access rock-blues csapat júliusban mutatkozott be hivatalosan, azóta húsznál is több videót publikáltak a legnagyobb videó megosztón, többek között egy stúdió session sorozatot olyan fantasztikus előadókkal kiegészülve, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila.

A produkció fontosnak tartja a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, Török Ádám, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. Ez indokolja az ősszel megjelenő első saját nagylemezük címét is, avagy az „Elkezdték, folytatjuk…”-ot.

„Hálásak vagyunk mindazoknak, akik annak idején elkezdték itthon a rock-blues műfaját játszani. Előttük tisztelgünk ezzel a lemezzel is.” – mondta el Temesi Berci. A srácok munkássága nem csak azoknak lehet remek csemege, akik ezeken a zenéken nőttek fel, hanem a mai generáció számára is igazi felüdülést hozhat repertoárjuk. „Az albumra az általunk megélt valós helyzetekről írt szövegeket Lombos Marci barátunk. Minden dal egy hozzánk kötődő szituáció, megélt, megtapasztalt helyzet lenyomata.” – árulta még el előjáróban a basszusgitáros.

„Ahogy Berciék elküldték nekem egymás után a dalokat, egy nagyon kiegyensúlyozott, összefüggő anyag rajzolódott ki előttem. Olyan hozzáállás, hangzásvilág, őszinteség jött át rajtuk, amivel az ember a mai zenei piacon ritkán találkozik. A szövegek fókuszába egy huszonéves csávó világát állítottuk, aki szinte én is lehetnék, teljesen magamra ismertem benne. Tulajdonképpen az én húszas éveimet írtam meg, keverve azzal a mostani helyzettel, amit látok magam körül. Boldog vagyok, mert Ricsinek nagyon jól állnak ezek a gondolatok, szövegek, szavak. Személyében ugyanazzal az idealizmussal, jó értelemben vett naivitással találkoztam, amivel én is mozogtam ebben a korban.” – nyilatkozta Lombos Marci.

„Egyszerűen imádtam azt a munkafolyamatot, amely során elkészítettük a lemezt. Zseniális volt a felvétel, az, hogy egyszerre játszották fel a srácok az anyagot. Lombos Marci nagyon jó szövegeket írt, amelyek által ismerős, fontos emlékek elevenednek fel bennem.” – mondta el Nagy Ricsi, énekes.

Tornóczky All Access - KémiaA korongról most elsőként a „Kémia” dalt ismerhetjük meg, amit egy Czoller Bence rendezte videóklippel tálal a produkció. A kisfilmben a 2023-as The Voice egyik női zsűrije, Trokán Nóra, valamint Serbán Attila színész ajánlásának köszönhetően Náray-Kovács Zsombor alakítja a két főhőst. A forgatás nem volt komplikációmentes, ugyanis az egyik jelenethez a Tankcsapda gitárosát, a motorok szerelmesét, Sidit kérték fel, ám ő sajnos érhető okokból nem tudott a forgatáson részt venni. Az alkotók a forgatás napján hívták fel Vilkót, a gitáros pedig két órán belül, jelenlétével megmentette az eredeti terveket. A klip felvételeit a zenekar kiemelt fotósának, Bikali Sanyinak köszönhetjük.

„A Kémia volt az első dal, amit megírtunk, amikor elkezdtünk a lemezen dolgozni. A történet egy fiatal srácról szól, aki iskolába jár, vonzalmat érez a kémia tanárnője iránt, a köztük lévő kapcsolatba kölcsönösséget képzel bele. Erre a vonalra húztuk rá magát a videóklipet is. Ahogy a zenekarban mindannyian, szerintem a hallgatók is könnyen azonosulhatnak majd a dalban felmerülő érzésekkel.” – avatott be minket Tornóczky Feri.

„Nagyon hálásak vagyunk a három főhősnek, a gyerekeknek, a szüleiknek, hogy hozzájárultak a klip sikeréhez. Alsónémediben, az általános iskolában forgattunk, ahol hatalmas szerencsénk volt a rugalmas igazgató úrral, valamint a kémiatanárként is bizonyító igazgatóhelyettessel, Csilla nénivel. Ezúttal is köszönjük neki a táblán látható kémiai képleteket.” – mondta el Berci. „Az egyik nagy kedvencem a lemezről a Kémia, így örülök, hogy erre forgattuk le az első klipünket. Tudtam, hogy nagyon jó lesz a végeredmény, mivel mind a zenekar tagjai, mind a stáb, amellett, hogy nagyon profik, irtó aranyos emberek! A forgatás nagyon rugalmas volt, mindenki tudta, hogy mit kell csinálnia, egy nap alatt végeztünk. Számomra minden szempontból szerelem zenekar a Tornóczky All Access!” – csatlakozott Zombori Atus, dobos.

„Közel áll a szívemhez ez a videó, illetve maga a dal. Czoller Bencével nagyon szeretek dolgozni, professzionális, mindig összeszedett. A zenekarral szuper viszonyban vagyunk, ami jó hatással van a közös munkákra is. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát a munka során, volt elegendő segítség, a színészek pedig ügyesek voltak, az ember nem is kívánhat ennél többet egy klipforgatáson.” – árulta el Bikali Sándor.

„Berciéket már korábbról is ismertem, ennek köszönhetően amellett, hogy nagyon gyorsan leforgattuk az anyagot, rengeteget nevettünk is. Azt pedig, hogy ismét a tanári pályára keveredtem, már megszoktam.” – mondta nevetve Trokán Nóra. „A forgatás zseniális hangulatban telt. Egy tök menő iskolában forgattunk, a stáb minden tagja baromi jófej, vérprofi volt. Mindenben segítettek, gördülékeny volt a közös munka. A zenekar tagjai a forgatás végére érkeztek meg, velük is megismerkedtünk. Pár nappal a forgatás után a Barba Negrás koncertjükön hallhattam őket. A dal nekem nagyon tetszik, igazi vagány, dögös blues-rock szám, a témája pedig egészen különleges.” – zárta végül Náray-Kovács Zsombor.

Tornóczky All Access a YouTube-on:
youtube.com/@tornoczkyallaccess7380

(Fotók: Temesi Ádám)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án