Megjelent az Itinera zenekar második klipje

Itinera zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
Az utazás szeretetéről szóló dallal jelentkezik az electro-folk zenekar

Az utazás megszállottjairól szóló videóval rukkolt elő a népi inspirációt elektronikus alapokkal vegyítő ITINERA zenekar.

A magyar, néhol latin szövegű duót Horváth Anett és Nagy Ádám Tamás alapította 2022-ben, a zenéjüket néhol „meditatív”, néhol „sámánisztikus” jelzővel lehetne illetni, az Utazók Dala dal azonban inkább a szöveg ritmikus lüktetésén alapul.

ITINERA – Utazók Dala:
youtube.com/watch?v=B6tT_kjDLVk

Anett: „Ez a dal kicsit más lett, mint a többi szerzeményünk, mert nem jellemző, hogy ennyire szövegcentrikusan írunk. De ezt a soha meg nem nyugvó érzést, folytonos pörgést csak így lehetett átadni. Olyan ez számomra, mintha a zakatolást hallgatnám egy vonaton, amelyik nyaralni visz”

A videót Gerócs Balázs és az Instantcinema segítségével készítették.

Anett: „Nagyon sok olyan barátunk van, akik imádnak világot látni és szerencsére mindig csinálnak is róla felvételeket. A klip többségében az ő mobilos videóikból áll össze. Így nagyon valódi lett az élmény, mert nem csak megpróbáltuk eljátszani a dal mondanivalóját, hanem tényleg mintha valakinek az utazó blogját néznéd”

A hang utómunkáit Vári Gábor (Miracle Sound Studios) végezte.

A duó 2023 elején debütált egy 5 dalból álló live session videóval, áprilisban pedig megjelent „Pirkadat” című klipjük is, amely egy népdalfeldolgozás. Koncerten legközelebb június 24.-én az Analóg Music Hallban lehet megnézni őket.

A koncert Facebook-eseménye:
facebook.com/events/3076194242688439

(Fotó: Farkas Gergő)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.