Megjelent az Itinera zenekar második klipje

Itinera zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Az utazás szeretetéről szóló dallal jelentkezik az electro-folk zenekar

Az utazás megszállottjairól szóló videóval rukkolt elő a népi inspirációt elektronikus alapokkal vegyítő ITINERA zenekar.

A magyar, néhol latin szövegű duót Horváth Anett és Nagy Ádám Tamás alapította 2022-ben, a zenéjüket néhol „meditatív”, néhol „sámánisztikus” jelzővel lehetne illetni, az Utazók Dala dal azonban inkább a szöveg ritmikus lüktetésén alapul.

ITINERA – Utazók Dala:
youtube.com/watch?v=B6tT_kjDLVk

Anett: „Ez a dal kicsit más lett, mint a többi szerzeményünk, mert nem jellemző, hogy ennyire szövegcentrikusan írunk. De ezt a soha meg nem nyugvó érzést, folytonos pörgést csak így lehetett átadni. Olyan ez számomra, mintha a zakatolást hallgatnám egy vonaton, amelyik nyaralni visz”

A videót Gerócs Balázs és az Instantcinema segítségével készítették.

Anett: „Nagyon sok olyan barátunk van, akik imádnak világot látni és szerencsére mindig csinálnak is róla felvételeket. A klip többségében az ő mobilos videóikból áll össze. Így nagyon valódi lett az élmény, mert nem csak megpróbáltuk eljátszani a dal mondanivalóját, hanem tényleg mintha valakinek az utazó blogját néznéd”

A hang utómunkáit Vári Gábor (Miracle Sound Studios) végezte.

A duó 2023 elején debütált egy 5 dalból álló live session videóval, áprilisban pedig megjelent „Pirkadat” című klipjük is, amely egy népdalfeldolgozás. Koncerten legközelebb június 24.-én az Analóg Music Hallban lehet megnézni őket.

A koncert Facebook-eseménye:
facebook.com/events/3076194242688439

(Fotó: Farkas Gergő)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.