Keresés
Close this search box.

Koncert-showra készül az Isis Big Band

Isis Big Band
A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Isis Big Band koncert-show: 2023. 04. 23. 19 óra
AGORA – Művelődési és Sportház Szombathely

Szeretnék megszólítani a fiatalabb korosztályt is, hogy számukra is bemutathassák ezt az egyre népszerűbbé váló, csodálatos zenei stílust. Ezért a 2023-as Swing nagyjai koncertjük helyett -rendhagyó módon – a fiatalabb korosztály körében is kedvelt, világhírű énekes, Robbie Williams munkásságát kívánják bemutatni.

Robbie Williams egyike azon kevés világsztárnak, aki otthonosan mozog nem csak a pop és rock zene területén, hanem a swing világában is.

Swinges munkássága az 1990-es évek végén kezdődött, amikor ötödik szólóalbuma, a “Swing When You’re Winning” jelent meg 2001-ben. Az albumon olyan nagy klasszikusokat énekel, mint a “Mack the Knife”, “Beyond the Sea”, “Mr. Bojangles” és “Ain’t That a Kick in the Head”. A lemez világszerte hatalmas sikert aratott, és több mint 7 millió példányban kelt el.

Ezután Robbie Williams folytatta a swinges vonalat, és kiadta a “Live at the Albert” és a “Swings Both Ways” című albumokat is, amelyek szintén nagyon népszerűek lettek.

A swing műfajhoz való visszatérése a kritikusok és a rajongók körében is nagyon pozitív fogadtatásban részesült. A munkássága és előadásmódja a régi nagyokat Frank Sinatra-t, Dean Martint, Sammy Davis Juniort idézi modernebb hangszerelésben és Robbie Williams saját extravagáns stílusával átszőve.

A koncertshow célja, hogy ezt a sokszínűséget bemutassuk a közönségnek. A koncert első felében a már említett Swing When You’re Winning című albumának Royal Albert Hall-ban rögzített számait, míg a második félidőben a legismertebb slágereit (pl. Angels, Let Me Entertain You, Feel, Go Gentle) adjuk elő eredeti, nagyzenekari (big band + vonószenekar + vokál) felállásban.

Royal Albert Hall-ban rögzített DVD volt az egyik legjobban eladott zenei DVD Európában, 6-szoros platina lett az Egyesült Királyságban és 2-szeres platina Németországban

Mivel nem találtunk olyan országosan ismert énekest, aki mind a két félidőben játszott zene műfajban megfelelő otthonossággal mozogna, ezért több kiváló helyi énekessel kívántuk a koncertet megvalósítani:

  • Horváth Meggie énekes
  • Dell’ Amico Romeo (2021-es Italia-i Voice Senior döntőse)
  • Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház igazgatója
  • Farkas Janó zenész, énekes
  • Vas István Andor jazz énekes, zongorista

A koncert-show gondolata, Robbie Williams 2014-es világkörüli turnéjának első állomásán, a budapesti Papp László Sportarénában tartott swing koncertjén fogalmazódott meg a zenekar vezetőjében, Pintér Róbertben, aki számára hatalmas élmény volt ez a koncert.

A koncert-show előkészületei azonban csak 2022 őszén indultak el. Komoly feladat volt a megfelelő kották beszerzése, a hangszerelések elkészítése, a közreműködők felkérése, valamint a megszokott swing nagyjai koncert helyett egy show gondolatának elfogadtatása a zenekarral és az énekesekkel.

A nagyszabású produkcióban 35 zenész, 8 énekes, 8 táncos vesz részt. A közel kétórás, 20 dalt tartalmazó show-ra a próbák 2022 novemberében indultak. A produkció – jellegéből fakadóan – kivételesen nem a Bartók Teremben, hanem az 1000 fő befogadására alkalmas Agora Művelődési és Sportházban kerül megrendezésre. Koncertet élőben rögzítik 6 kamerás felvétellel. A koncert időpontja sem véletlen. 2014. 04.25-én volt a budapesti koncert. Azonban 04.25-e idén keddre esik, ezért került 2 nappal korábbra a koncert időpont.

A produkció volumene nagyon komoly hang és fénytechnikát igényel, így a koncertshow költségei meghaladták az egyesület anyagi lehetőségeit. Azért, hogy széles rétegek számára elérhető legyen ez a különleges zenei produkció, alacsony jegyárat határoztak meg. Így viszont a jegyárak, kiegészítve az egyesület saját forrásával sem fedezték a költségeket. Ezért fontos megemlíteni, hogy sikerült egy névadó szponzort megnyerni a produkció támogatására a Galambos Trans Kft. személyében.

Mellettük még SZMJV Önkormányzata, valamint 16 cég és vállalkozás látott fantáziát ebben a különleges produkcióban és támogatták anyagilag is koncert-showt létrejöttét.

További közreműködők:

  • Kőszegi Vonósok, Scheer Bernadett és Uwe Scheer vezetésével
  • TánCentrum Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium táncosai, Novák Tamás vezetésével
  • Borosos Beatrix vokál
  • Katavics Enikő vokál
  • Kiss László vokál
  • Horváth Ákos a Weöres Sándor Színház színésze

A koncertshow látványvilágát a fantasztikus színpadkép, világítástechnika, pirotechnika, LED-falak, élőképes kivetítés, valamint táncosok teszik felejthetetlenné. A koncertshowt terveink szerint más városokban és külföldön is bemutatjuk a későbbiekben.

(Pintér Róbert az Isis Big Band Egyesület elnöke, főszervező)

További részletek:
isisbigband.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.