Megvannak a Fonogram-jelöltek!

Fonogram - Magyar Zenei Díj
2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.

Április 29-én jön a Fonogram-nap, a magyar zenei élet ünnepe

Fonogram – Magyar Zenei Díj

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2023 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram – Magyar Zenei Díj néven idén 20. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.

Fonogram-nap

Interaktív műsorfolyam 2023. április 29-én, szombaton egész nap, amelynek során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Kövesd az eseményeket a fonogram.hu oldalon, lájkold a Fonogram Facebook-oldalát, Instagram-profilját, figyeld a Fonogram videóit a TikTokon és a YouTube-on, hogy első kézből értesülj!

Szakmai szavazás

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1500 egyedi nevezés közül választotta ki a 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén több) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

Fókuszban a zenei fenntarthatóság

A Fonogram – Magyar Zenei Díj évente megújuló arculatának és koncepciójának középpontjában 2023-ban a fenntarthatóság, a zene körforgása áll.

Fonogram-díjA 2021-ben művészeti pályázat keretében újraálmodott, Sipos Balázs üvegművész által tervezett Fonogram-díj színvilága, annak egy-egy árnyalata, színátmenete határozza meg az utóbbi években a legrangosabb magyar zenei elismerés vizuális megjelenését. A „természetzöld” (rét, fű, erdő) és a „napsárga” (tavasz, megújulás) találkozása 2023-ban a Fonogram – Magyar Zenei Díj idei megjelenésében a minél inkább „természetkonform” működésre, a fenntarthatóságra való törekvést tükrözi.

Az elmúlt években a Fonogram brand is megtette az első lépéseket: a díjak átadásához, szállításához előbb környezetbarát papírtasak, majd az állandó használatra tervezett vászontáska volt a díjtárgyak (papír) díszdobozának hordozója, s egyben a nyerteseknek ajándékozott „Fonogram-mörcs”.

„A fenntartható működés szemlélete azonban nem áll meg a környezetünk védeleménél: magában foglalja minden évben a művészekért, alkotókért, a zene 365 napos körforgásáért érzett felelősséget is” – jelentette ki Szűts László, a MAHASZ elnöke.

Megvannak a jelöltek!

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek listája a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A szakmai szavazás első fordulója után a 2023-as jelöltek listája (meghallgatható dalokkal):

fonogram.hu/jeloltek

Átadták a díjakat – 2023

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.