Keresés
Close this search box.

Tükröt tart új számával Katona Petra

Katona Petra
A kommented megmutatja, hogy ki vagy! Megjelent a Petőfi Zenei Díj nyertes Katona Petra legújabb videóklipje, a „No Comment”!

A dalszerző-énekesnő ezzel a számmal szeretné felhívni a figyelmet a közösségi médiában jelenlévő rosszindulatra, amely sok esetben online bántalmazásig fajul. A „No Comment” dalszövege egy fiktív kommentelőt szólít meg, aki saját problémáit és gyengeségeit próbálja elnyomni mások kritizálásával, destruktív hozzászólások formájában. Az énekes-dalszerző eddigi dalaihoz hasonlóan ismét saját tapasztalataiból merített.

“Amikor A Dal 2021-ben első saját dalommal már szólóénekesként léptem színpadra, hamar megtapasztalhattam, hogy a nagyobb nyilvánosság több rosszindulatú emberrel is jár, akik általában hangosabbak és vehemensebbek, mint a csendes többség. Az építő kritikának természetesen van helye, de a stílus és az indíttatás nagyon nem mindegy. Kellett idő, amíg rájöttem, hogy a csupán gonoszságból megfogalmazott kommentek nem ellenem irányulnak, hanem az illető a saját belső feszültségét próbálja ezzel másra hárítani.” – mondta el Petra.

Pontosan ilyen karaktert alakít a videóklipben Borbély Richárd. A leholegacy által megálmodott alapkoncepció szerint a valóság elől az online térbe menekülő főszereplőt az énekesnő különböző módokon kísérti.

„Szomorú látni a sok frusztrált embert, akik ennyire ki tudnak kelni magukból a kommentszekcióban, és hogy milyen vérre menő sárdobálások tudnak kialakulni idegenek között egy-egy akár teljesen jelentéktelen téma kapcsán is. Sajnálom, hogy ennyi negatív energiát beleölnek ebbe, ahelyett hogy azzal foglalkoznának, ami valóban feltölti és boldoggá teszi őket.” – tette hozzá Petra.

Katona Petra a No Comment-et szerzőtársával, Kovács Dániellel írta, a hangszerelést pedig Gerendás Dániellel kreálták. A hangfelvétel a PKÜ Nagylemez programjának keretén belül készült. A „No Comment” nem mellesleg Petra hamarosan megjelenő nagylemezének előfutára, amelyen további 10 dalt kaphat majd a nagyérdemű.

A KLIP:
youtube.com/watch?v=LdR5ZWywKN8

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt