Keresés
Close this search box.

Megyenap szeptember 3-án, Békéscsaba főterén

Megyenap Békéscsaba
Hetedik alkalommal, idén újra eredeti formában, azaz színpadi programokkal kiegészülve rendezi meg a Békés Megyei Önkormányzat.

Kiemelték, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt csak szűkített tartalommal tudták megszervezni a “megyei összetartozás napját”.
A rendezvény szlogenje a “Hagyomány, érték, közösség”; célja hogy bemutassa a Békés megyei hagyományokat, értékeket és az itt élő nemzetiségek kultúráját.
Több mint 30 település jelezte, hogy bemutatja a települési értéktárban szereplő értékeit, a megyében élő nemzetiségek pedig jellegzetes ételeikkel is megismertetik a látogatókat – írták.
Ismét megszervezik a megye legnagyobb kézműves vásárát és kistermelői piacát, ahol a nemrég létrehozott Viharsarok Termék brand védjegyet is megismerheti a szélesebb közönség. A megyei önkormányzat által alkotott védjegyet és logót jelenleg tizenöt kistermelő és kézműves használhatja.
A megnyitón a Tótkomlósi Fúvószenekar működik közre, ebédidőben Sztojka Tibor és zenekara muzsikál. Délután operettslágerekkel fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, akik a Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóival is előadnak egy közös műsort.
Lesznek néptáncos és zenei produkciók, katonai hagyományőrzők bemutatója, Kádár Ferkó Fotószínháza, kézműves foglalkozások, népi játszótér.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház délután előadja a Szép cerceruska című előadását. A teátrum egyébként aznap tartja Bábozda elnevezésű évadnyitóját is, a főtérhez közeli Ibsen Udvarban az érdeklődők közösen játszhatnak a társulat tagjaival.
A programot táncház zárja, amelyen a Balassi Táncegyüttes működik közre.
Az első Megyenapot 2016-ban szervezték meg, a kezdeményezést annak apropóján hívták életre, hogy egy évvel korábban ünnepelték Békés megye török kiűzése utáni újjászervezésének 300. évfordulóját – közölte a megyei önkormányzat.

(MTI, fotó: visitbekescsaba.com)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.