Keresés
Close this search box.

Jazz, komolyzene, borok – ez az idei Zempléni Fesztivál!

Zempléni Fesztivál
Vajdasági képzőművészek alkotásaiból öt kiállítás nyílik a fesztiválon.

Szent Efrém, Berecz Mihály, HOBO, Malek Andrea is ott lesz a Tokaj legzenésebb fesztiválján!

Több mint félszáz program, köztük komolyzenei és dzsesszkoncertek, színházi előadások, kiállítások, kirándulások, családi és gasztronómiai programok várják a látogatókat augusztus 12-21. között a 31. Zempléni Fesztiválon

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több más zempléni település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei, borászatai adnak otthont neves magyar és külföldi szólisták, népszerű együttesek produkcióinak – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivált idén először a Tokaj-hegyaljai Nyár rendezvénysorozat részeként rendezik meg. A programok többségét továbbra is a komolyzene műfajához tartozó koncertek alkotják, de hagyományosan erős a jazzkínálat. A vajdasági képzőművészek alkotásaiból öt kiállítás nyílik a fesztiválon.

A komolyzenei koncertek sorában fellép a Budafoki Dohnányi Zenekar Guido Mancusi és Hollerung Gábor vezényletével, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, és két év halasztás után a Fesztivál vendége lesz a Wiener Singakademie és az Ensemble Barucco Ausztriából.

A nagykoncertek mellett a kamarahangversenyeken többek között Balázs János, Berecz Mihály és a Keller Quartet játékát élvezhetik a nézők és két hangversenyt ad Megyesi Schwartz Lúcia és az Aura Musicale.

A fesztiválon a Szent Efrém Férfikar egy-egy különleges zarándokkoncert keretében énekel Filkeházán és Mikóházán, két koncerten lép fel a Fool Moon énekegyüttes. A fesztiválon színpadra lép Fodor Beatrix, Keszei Bori és Megyesi Schwartz Lúcia is, akik az operairodalom leghíresebb nőalakjait idézik meg.

A színházkedvelők Sárospatakon Hernádi Judit és Kern András főszereplésével a Valódi hamisítvány című előadást, Sátoraljaújhelyen és Tokajban a Redőny című produkciót tekinthetik meg. A Föltámadás szomorúsága című Ady-estjével lép fel Földes László HOBO.

A gyermekes családokat Laposa Julcsi előadásai és A megérthető zene – családi program karmesteri ismertetővel című sorozat idei koncertje várja, melyen Hollerung Gábor tart előadást Rachmaninov II. Zongoraversenyéről.

A jazz és az improvizatív műfaj képviselői közül Malek Andrea 13-án és 14-én, a Benkó Dixieland Band 15-én és 16-án, a Binder Quartet 18-án, a Budapest Ragtime Band 19-én és 20-án lép fel a fesztiválon.

A 110 éve született Fényes Szabolcs slágereit eleveníti fel Szőke Nikolett és a Swing a la Django 19-én a Tokaj Fesztiválkatlanban.

Esti Jazz koncertek idén nemcsak a Sárospataki Borteraszon lesznek, hanem Tokajban is, a Jazzudvaron. Fellép többek között a Fehér Fábió Trió, a Gyárfás István Trió, a Nagy János Trió, a Kodály Spicy Jazz, a Tűzkő Salamon Quintet és a Varga Gábor Jazz Trió.

A látogatók a rendezvényekhez kapcsolódóan tucatnyi pincészet borait is megkóstolhatják. A programokról további információ a www.zemplenifesztival.hu honlapon olvasható.

Idén a Tokaji Nyár keretén belül rendezik meg Észak-Magyarország legnívósabb fesztiválját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.