Keresés
Close this search box.

Többféle vinylen is megjelent a Pokolgép Metálbomba című albuma!

Pokolgép
Április 23-tól lehet keresni a legjobb lemezboltokban!

Többféle színben már kapható a már legendává vált hangzó kiadvány!

A Pokolgép legutóbbi nagylemeze decemberben végre megkapta régóta esedékes és megérdemelt hazai kiadását is, felújított formában, bónuszdalokkal CD-n.

A Pokolgép 12. stúdióalbuma, 20 évvel a zenekar legutóbbi vinyl kiadványa után kétféle változatban is megjelenik hanglemezen! A Metálbomba LP az idén először Magyarországon is megrendezésre kerülő Record Store Day, azaz Lemezboltok Napja alkalmából kapható lesz hagyományos, fekete és a gyűjtők kedvéért korlátozott példányszámban, egyedi megjelenésű, áttetsző, fekete-narancs színváltozatban is!

A GrundRecords gondozásában megjelenő kiadvány, a decemberben a boltok polcaira került CD-változathoz hasonlóan magyarított címmel, Havancsák Gyula grafikus által újragondolt borítójával kerül a jobb lemezboltok polcaira. A teljes szövegkönyvet magába foglaló insertet, vagyis betétlapot korábban publikálatlan képanyag teszi teljessé. Az anyag Cserfalfvi „Töfi” Zoltán által elkövetett speciális vinyl masteringnek köszönhetően a mai kor kívánalmainak megfelelő hangzást kapott.

A Metálbomba felújított kiadását április 23-tól lehet keresni a legjobb, a Record Store Dayben részt vevő lemezboltokban, illetve elérhető a YouTube-on és a különböző digitális felületeken!

A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal-album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon.

A klasszikus felállású Pokolgépből 1990-ben vált ki Kalapács és a gitáros Nagyfi László, hogy megalakítsák az Omen zenekart. Az új frontember Rudán Joe lett, akivel két újabb stúdióalbumot készített a Pokolgép, majd a fokozatos ellehetetlenülés következtében végül 1994-ben feloszlottak.

A Kukovecz és Rudán körül újjászerveződött zenekar 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren a Pokolgép is megtalálta a helyét. Azóta is rendszeresen készítenek albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, utódja Tóth Attila lett.

2015-ben a legnagyobb hatású magyar metal-albumok listájára a Pokolgép négy lemeze is felkerült. A klasszikus első három Pokolgép-album a legjobb öt közé jutott, míg az 1991-es Adj új erőt nagylemez a hetedik lett.

Maga a kiadvány a kiadó webshopjából rendelhető meg, a következő linkeken: 
Fekete változat:
https://grundrecords.hu/pokolgep-metalbomba-vinyl
Színes változat:
https://grundrecords.hu/pokolgep-metalbomba-vinyl-szines
CD változat:
https://grundrecords.hu/pokolgep-metalbomba-cd

A teljes lemez a YouTube-on:
https://www.youtube.com/watch?v=-YAwYIzlGqc
A zenekar a Facebookon:
https://facebook.com/pokolgepband
A zenekar weboldala:
https://www.pokolgep.hu

A Metálbomba felújított kiadását április 23-tól lehet keresni a legjobb lemezboltokban!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,