Keresés
Close this search box.

Synergetic Flow – Egy dal a féktelen, pusztító érzésről

The Jet Buzz
Újra az ősi felállásban buzzolja a legjobb zenéket a The Jet Buzz!

Új kislemezzel jött ki a budapesti garázs rock trió

Hosszú hallgatás után új kislemezzel jelentkezett a The Jet Buzz, Synergetic Flow címmel, ami elérhető szinte az összes digitális zeneáruházban. De természetesen a fiúk nem elégszenek meg ennyivel, és angol, valamint ausztrál rádiókkal is felvették a kapcsolatot annak érdekében, hogy ne csak a zeneáruházakban tobzódokhoz 

A sodró lendületű dal az első beharangozója a hamarosan megjelenő 5 számos EP-nek. Ezen a felvételen a 60-as 70-es évekre jellemző tranzisztoros orgona színesíti a zenekar hangzását a dobok és az elektromos gitárok mellett.

A banda újra az eredeti trio felállásban játszik: Tibi – gitár, ének, Tonó – dobok, Cigi – basszusgitár.



Megszólalásukra a feszes tempó és erőteljes hangzás jellemző, és bár stílusukra sok 70-es évekbeli előadó hatott (főként a garage rock, a punk rock és a hard rock műfajából), a The Jet Buzz igazi kortárs rockzene, friss ötletekkel, elgondolkodtató szövegekkel.

A zenekar Budapesten alakult, Tibi, Tonó és Cigi alkotta. Azonban később csatlakozott hozzájuk Dankó István „Stevó” melbourne-i magyar énekes, akivel egészen 2020-ig koncerteztek, amikor is Stevó visszaköltözött Ausztráliába.

A The Jet Buzz zenéjét a garage rock, a 77-es punk és az indie rock inspirálja, igazi „High energy garage rock and roll”.

Előző számuk, a Sun Goes Down is egy pörgős pszichedelikus hangulatú dal volt, ami a banda 2020-as év elején megjelent On the Wrong Side című EP-jéről lett megfilmesítve. 

Korábban a To A Friend című szám külföldről is pozitív visszajelzéseket kapott, négyszer játszotta a 89.7 WITR-FM Radio (Rochester, New York, USA) „Jeff of the Future” show-jában, s kétszer volt a laut.fm/viking német rádió „Heavy Rotation Hot and Fresh! Viking’s Best!” című műsorában.

A garage (garázs) rock a rock and roll egy nyers változata, mely először az Egyesült Államokban és Kanadában lett népszerű körülbelül 1963 és 1967 között. Az 1960-as években nem ismerték el önálló zenei műfajként, és nem is volt megnevezése. Az 1970-es évek végén néhány rock-kritikus visszamenőleg azonosította a punk rock egy korai megtestesüléseként, és ez volt az, amit néha garázs-punknak, protopunknak vagy a ‘60-as évek punkjának hívtak; habár a zenei stílust túlnyomórészt garázs-rockként emlegették.

Újra az ősi felállásban buzzolja a legjobb zenéket a The Jet Buzz!

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.