Koncerttel ünnepelte születésnapját a barcasági Korona Rádió

Korona Rádió Koncert
A brassói székhelyű, magyar nyelvű közösségi rádió tavaly március 15-én indította adását. Első születésnapját öt erdélyi településen tartott koncertsorozattal ünnepelte.

A Korona Rádió (koronaradio.com) a nap 24 órájában hallható, és online formában bárhonnan fogható. Reggel és kora este – hétfőtől szombatig – élőműsorral jelentkezik a stáb, vasárnap ezekből ismételnek. Különböző témákkal foglakozó adásokat készítenek, műsoraikat a barcasági magyarság tagjai szerkesztik, hozzá pedig túlnyomóan magyar nyelvű zenét sugároznak.

Indulásának első születésnapját ötnapos koncertsorozattal ünnepelte a Korona Rádió március 17. és 21. között. A templomi hangversenyek első helyszíne Brassó volt, majd következtek a környéken található, magyarok által szép számban lakott települések: Ürmös, Apáca, Alsórákos, Sepsikőröspatak. A különleges esemény fellépő művészei Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid volt, és akusztikus triójukhoz ezúttal csatlakozott a Kormorán együttes billentyűse, Szűts István.

Magyar költők megzenésített versei mellett Kormorán-slágerek szerepeltek a műsorban, de sor került egy dalpremierre is Bárhol címmel, amihez helyi felvételeket használva videó készült.

A dalpremier itt található: youtube.com/watch?v=pWIOB99rBqk

A Korona Rádió hallgatható a magyarzene.eu mobil alkalmazásában is.

(Fotó: Csiki Edy)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.