Keresés
Close this search box.

Az eufóriától a legmélyebb pillanatokig – Új DGU-lemezek és klip

Dánielfy DGU
Színész, rádiós műsorvezető és még énekes is – A DGU élén állva igazán nem mondhatja el magáról, hogy unatkozna!

Egyszerre három albumot adott ki Dánielfy Gergő és csapata!



A Dánielfy Gergő és az Utazók szinte már fénysebességgel ontja magából a dalokat és egyéb kreatív tartalmakat, hiszen 2018-as alakulásuk óta kiadtak 2 lemezt, illetve számtalan singlet videóklip kíséretében. Ez a tendencia folytatódni látszik, hiszen letették az asztalra 3. stúdió lemezüket és egy újabb videóklipet.

Amíg az első lemez egy útkeresés volt, a második pedig inkább kísérletezgetés, addig ez a harmadik korong egy sokkal modernebb hangzásvilágot emel be az Utazók életébe, ami a szintipop stílusjegyeit forgatja egy igazán elegáns köntösbe.

A Szimpla Vágyak névre keresztelt anyag arra keresi a válaszokat, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel miközben ő csak zenélni akar és csajozni.

12 tétel szerepel a korongon, ami egy igazi érzelmi hullámvasút. Az eufóriától a legmélyebb befelé fordulós pillanatokig kapunk érzelmi tölteteket, amelyeket valószínűleg mindenki másképp dolgoz fel, de az tény, hogy ezen az albumon sokkal szókimondóbbak a szövegek, mint eddig valaha.

Néhol olyan témákat feszeget, amiket az eddigi Dánielfy Gergő és az Utazók dalokból nem lehetett megismerni, így sok szempontból újdonság ez a megjelenés.

– Az album érzelmi mélypontját választottuk zászlóshajójának, amivel együtt megjelenik a lemez, hiszen ez a legtisztább dal az összes közül. Olyannak érzed magad, mintha meztelen lennél és megállt volna körülötted a világ. Egy őszinte vallomás, egy lecsupaszított hangszerelésben. Nekem ez a Részeg álom, ami egy fontos személyről szól, aki kilépett az életemből – jegyezte meg a dal szerzője Dánielfy Gergő.

A klip már elérhető a Youtube-on (link: youtu.be/5KF_adXmKos), január 21-től Spotify-on és a többi zenemegosztó oldalon és a lemez többi dalára is várható képi megjelenés. A csapat nem áll meg és idén is sok helyre utaznak, hogy bemutassák harmadik nagylemezüket. (Gergő Facebook oldala: facebook.com/danielfygergohivatalos/)

Dánielfy Gergely vagy Dánielfy Gergő A Dal 2018 felfedezettje, az X-Faktor 2016-os szériájának kilencedik helyezettje. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatója. Gyermekkorában kosárlabdázott, nyolc évesen a Ziccer Tigrisekben játszott, majd a Debreceni Sportiskola igazolt sportolója volt.

Az általános iskolát követően tanulmányait éveit a Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán folytatta, ekkor kezdett nála a háttérbe szorulni a sport és előtérbe kerülni a művészet. A színészetbe végül a gimnázium ötödik évfolyamán szeretett bele. Az éneklés világába 15 évesen vetette bele magát, ugyanis ekkor elindult az TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorában.

Az éneklés és a kosárlabdázás mellett megtanult gitározni, zongorázni, szaxofonozni, sőt klarinéton is tud játszani. 2013-ban elindult az RTL Klub X-Faktorában, majd legközelebb csak három évvel később próbálkozott megint a zenei karrierrel.

2016-ban ugyanebben a műsorban egészen az élő adásokig jutott, ahol végül a kilencedik helyen végzett. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem művészeti szakának hallgatója.

2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott az Azt mondtad című dala.[1] Először 2018. január 27-én, a nemzeti dalválasztó második válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben az első helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe.

2018. február 10-én, A Dal első elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 47 ponttal az első helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe. Február 24-én a döntőben a zsűri pontozásán 36 pontot szerzett, így az első helyett jutott be a négyes szuperfináléba. A nézői szavazásnak köszönhetően a versenyt az AWS zenekar nyerte meg.

2017-től a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor színész osztályának hallgatója. 2021 óta az M2 Petőfi Friss című műsorának egyik házigazdája.

Színész, rádiós műsorvezető és még énekes is – Dánielfy Gergő igazán nem mondhatja el magáról, hogy unatkozna!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt