Keresés
Close this search box.

Első albuma után a del.grady nem tétlenkedett

del.grady
Hamarosan hallható a del.grady friss EP-je, amelyről az elsőként bemutatott dal tőle szokatlanul magyarul készült.

A “trapped” című track szerencsére most is hozza a camden alsói hangzást, ezúttal viszont a magyar hiphop kultúrát vette témájául az előadó. 

“A “trapped” a kislemez nyitó trackje, ami a fontosságát hangsúlyozza. A szöveget hallgatva/olvasva elég nyilvánvaló lehet miről is szól; nem üres boomerkedés, hanem nyitott szemmel átélt életszakaszokat felölelő lenyomata az itthoni hiphop kultúra útjának. értékrendek és prioritások hullámvasútja, underground és mainstream választóvonalainak elmosódása, üstökösök és hullócsillagok konvergenciája, valamint az örök klasszikusok hatása” – fogalmazott Kókai Barnabás, akit a közönség nem csak del.gradyként, hanem a The Southern Oracle és a Teeth Marks frontembereként szintén jól ismer.

Barni 18 éve mozog a zenei színtéren, itthon és külföldön egyaránt. Ez az aktív időszak ihlette a teljes “territoriality” EP-t, amelyet bő egy hét múlva már egészben meghallgathatunk a stream felületeken. Előzetesen elárulta, nagyon személyesre sikerült a lemezen található 4 track.

trapped:

youtube.com/watch?v=nGnNNjKo9Ms

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt