Keresés
Close this search box.

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Dresch Quartet
Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

„Ha van egy jó érzés, akkor azt elkezdem dalként építeni” – meséli a Kossuth-díjas Dresch Mihály, aki Quartet-jével – Lukács Miklós cimbalom, Csízi László dob, Gyányi Marcell nagybőgő és Dresch Mihály fúvós hangszerek –, 2022 novemberében az EFG London Jazz Fesztiválon lépett fel. A koncert felvételéből március 8-án jelenik meg a Live in London című album, melynek előfutára a Jó hír című kompozíció.

London belvárosában a Sohóban, a Pizza Express elnevezésű jazz klubban lépett fel 2022. november 13-án a Dresch Quartet. A zenekar nagybőgőse, Gyányi Marcell a koncert előtti nap egy szakmai rendezvényen vett részt a Barbican Centerben, ahol eldöntötte, kiadót szeretne alapítani. Amikor felmerült a koncert felvételének lehetősége, már tudta, meg szeretné jelentetni. „Egyértelmű volt számomra, hogy a digitális mellett vinylen fog megjelenni. A formátum – ahogy Misi zenéje is – egyfajta időtlenséget tükröz nekem. Így tudom a legmagasabb minőségben bemutatni ezt az anyagot” – meséli Gyányi Marcell, a zenekar bőgőse, a Morotva Records vezetője.

Az album felvezetésének a Jó hír című kompozíció digitális megjelenését választották, ugyanis ez még soha nem lett felvéve a Quartet előadásában. Dresch Mihály korábban másik zenekarával, a vonós kvartettel rögzítette. Ebben a felállásban azonban improvizatívabban, más hangsúlyokkal szólal meg. „A zenének akkor van értelme, ha van energia. Ezen a koncerten nagy szeretettel fogadtak minket, ahogy felléptünk a színpadra már lehetett érezni a közönség energiáját. Együtt lélegeztek velünk. A dalok nálam mindig jó érzetből születnek. Ha van egy jó érzés, akkor azt elkezdem dalként építeni. Sokszor, mint egy csíra elkezd kibomlani magától” – emeli ki Dresch Mihály.

A Dresch Quartet március 8-án megjelenő Live in London című albuma vinylen már előrendelhető.

További információ:
morotvarecords.txs.hu/

Dresch Quartet – Jó hír:
youtu.be/rOjyH3ypP_M?si=_Mb3b3uKcjDyhe39

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.