Keresés
Close this search box.
Ott lesz a '22-es bulin Yungblud, a Skillet, de pótolja koncertjét a Passanger is, valamint FuntCase is fergeteges showt adhat!

Két év kihagyás után újra buliktól lehet hangos a Lövérek!

A Muse, a Killers, a Sum41, a Bring Me the Horizon és Yungblud is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet 2022. június 21. és 25. között rendeznek meg Sopronban.

A most bejelentett előadók között állócsillagnak számító stadionsztárok, a legaktuálisabb nevek és állandó fesztiválkedvencek egyaránt szerepelnek – idézte Lobenwein Norbertet, a VOLT egyik alapítóját, főszervezőjét az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Mint írták, jövőre eljön Sopronba a világ egyik legjobb koncertzenekarának számító Muse, az idén augusztusban friss lemezanyagot megjelentető Killers, a kanadai pop-punk kiemelkedő csapata, a SUM41 és a brit metalcore alakulat, a Bring Me the Horizon.

Jön továbbá a multiinstrumentalista brit énekes-dalszerző Yungblud és a világ egyik legismertebb és legsikeresebb keresztény rockbandája, a Skillet. 2020-ra várt, de elmaradt koncertjét pótolja a VOLT-on Passenger, érkezik az aktuális rapszíntér izgalmas alakja, Scarlxrd, valamint a dj-producer Borgore. Szintén Sopronba várják a dubstep és drum and bass producer-dj FuntCase-t és Virtual Riot német dj-t, elektronikus zenei producert.

„A kezdetek óta jellemző a VOLT-ra a kifejezetten erős élő zenei vonal. A 2022-es program ehhez képest is komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét” – fogalmazott Lobenwein Norbert.

A Telekom VOLT Fesztivált – több más nagy rendezvényhez hasonlóan – tavaly és idén sem rendezték meg a járvány okozta bizonytalanságok miatt.

A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amit Sopronban rendeznek 1993 óta majd minden évben. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek.

A fesztivál a nevét a rendszerváltás utáni években, az 1990-es évek elején VOLT néven megjelenő popkulturális magazinról kapta. Az első fesztiválokat 1993-tól 2001-ig húsvét tájékán a soproni Sportcentrumban rendezték, melyeken a fellépők és a közönség száma is évről évre gyarapodott. A növekvő népszerűség okán, 2002-ben a rendezvény állandó helyszíne és időpontja is megváltozott, ekkor a Volt (immár a Sziget Fesztivál társfesztiváljaként) nyári fesztivállá változott és a pár napos időtartamra minden évben a soproni Lővér Kempingben bérel helyet a bulizni vágyó fiatalok számára. A rendezvény országos sikereit évről évre a közönség állandó bővülése jelzi.

Ott lesz Yungblud, a Skillet, de pótolja koncertjét a Passanger is, valamint FuntCase is fergeteges showt adhat!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,