Keresés
Close this search box.

Eklektikus fesztivál lesz a Balaton partján

Mások mellett Charlie, a Hot Jazz Band és számos dj lép fel az idei első ZamJam-en. Május 31-től június 2-ig Zamárdiban filmekkel, beszélgetésekkel, impro színházzal is várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként.

A Zamárdi ZamJam idén két alkalommal és rendhagyó formátummal jelentkezik: a nyár legelején és legvégén javarészt ingyenes programokat vonultat fel csaknem harminc helyszínen – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a május 31-én kezdődő hétvégén Zamárdiban kinyit a szabadstrand, és fel lehet keresni a környék teraszait, éttermeit, falatozóit. A vízparti MOL színpadon június 1-jén a Hot Jazz Band és Charlie koncertje után nyárindító tűzijáték várja a vendégeket.

A háromnapos program részeként a kilátónál akusztikus és dzsesszkoncertek lesznek a Müpa, a Budapest Jazz Club és a Magyar Jazz Szövetség válogatásában.

A Parti Bisztrónál Dj Metha lép színpadra, a Rozmaring Étteremben Dj Venom és vendégei, többek között Jumodaddy, Krsa, Dj Turner és Dj Bootsie forgatják a lemezeket.

Más is lesz, nem csak zene

A Kertmozi hajnalba nyúlóan balatoni filmeket vetít a ZamJam Filmmaraton alkalmával. A Ma este gyilkolunk című filmje kapcsán Koltai Róberttel és az alkotókkal beszélgetnek, szombaton Földessy Margit és a Szindra társulat impro színháza várja a nézőket, a késő esti előadás vendége Fenyő Iván lesz. A Líra Irodalmi Teraszon Steigervald Krisztián generációkutató tart előadást.

A Gasztro Kult & Art helyszínen Balaton környéki food truckok ételkínálatából lehet válogatni. Először rendezik meg a Zamárdi Bortúra sétáló borkóstolóját, ahol több mint tíz helyszínen helyi és dél-balatoni pincészetek borait kínálják.

Zam Art címmel Bereczki Kata balatoni képei lesznek megtekinthetők egy vándor pop-up kiállításon, megnyitja kapuit a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep, és balatoni tájképfestő workshop is lesz Szalai Krisztián festőművész vezetésével.

Szombaton Bársony Bálint zenekarának Hangszersimogató interaktív gyermekkoncertje, vasárnap a Kiskalász zenekar koncertje várja a legkisebbeket. A Zamárdi Kalandpark mellett a gokartpálya is kinyit; a hétvége mindkét napján kézműves és termelői piac várja a helyi ízekre kíváncsi közönséget, lesz továbbá kispályás labdarúgó bajnokság.

A ZamJam idei második része a nyár végi Strand Fesztivál kísérőeseményeként valósul meg.

Mti

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.