Keresés
Close this search box.

Új lemezzel búcsúzik a BEKVART

Bekvart zenekar
A Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a BEKVART augusztusban jelentette be feloszlását, ám még egy utolsó lendülettel rögzítettek egy nagylemezt.

A lemezt a november 11-i búcsúkoncertjükön (helyszín: Gödör) hallhatja először és egyben utoljára is a közönség.

A Bánfalvi Eszter Kvartett (avagy röviden: BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-8 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. A zenekar tagjai: Formán Bálint, Lábodi Ádám, Keresztény Tamás, Mátó Gergő, Lovas Rozi, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál, Garami Sámuel Miksa.

A BEKVART 2020-ban 10. jubileumára készült, amit az eredeti tervek szerint egy nagyszabású koncerttel ünnepeltek volna, viszont ezt a koncertet a covid miatt többször is halasztani kellett. Végül úgy hozta az élet, hogy a jubileumi koncert egyben búcsú- és lemezbemutató koncertté bővült.

A kissé szokatlan időzítésről a zenekar vezetője, Formán Bálint így nyilatkozott: “Amikor megfogalmazódott a feloszlás, még nem tudtuk, hogy sikerrel fog járni a lemezre beadott NKA pályázatunk. Cefet érzés maga a búcsú, de ha még maradtak volna bennünk dalok, akkor különösen az lett volna, így azért kerekebb a sztori. Magát a lemezt rockosabbra, keményebbre, karcosabbra, talán úgy is mondhatjuk, felnőttesebbre akartuk fogalmazni, mint az előző, A Hetedik Év című albumot, úgy érezzük, ez sikerült. A világ is és benne mi magunk is változtunk az évek alatt, a világ egyértelműen nem a javára, mi pedig… Hát ezt döntse el aki hallgatja a Túl sokat.”

A lemez Túl sok címmel meghallgatható a zenei streaming platformokon.

A lemez létrejöttét az NKA, a jubileumi koncert megvalósítását pedig az NKA és az EMET támogatta.

Lemezbemutató és jubileumi búcsúkoncert:
november 11. Gödör, vendégek: Ed Is On, ZsVÁ
.facebook.com/events/557720629489203

(Fotó: Hegyi Júlia Lily)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.