The Batteries – Tegnap

The Batteries - Tegnap
magyarzene

magyarzene

The Batteries

Rock zene. Megjelent a kétegyházai fiúk második EP -je (középlemez), mely négy új dalt tartalmaz. A zenekaron kívül a tagok különböző pályákon tanulnak, vagy dolgoznak, ezáltal szétszóródtak az országban, de a próbák mindenkit hazacsalogatnak. Már készülnek az újabb dalok is, és a banda a nyáron tervezi elkészíteni első videoklipjét.

The Batteries - TegnapA The Batteries zenekar 2007 márciusában alakult. A bandát négy kétegyházi fiatal alapította.  Az alapító tagok: Daniel Krisztián, Daniel Dan, Muntyán Krisztián, Karlik Róbert. Ez volt a felállás kb egy évig, amikor is Robi sajnos nem tudta tovább folytatni a zenélést. Helyette M. Krisztián testvére, Muntyán Viktor állt be. A mai napig is ez a felállás. A tagok autodidakta mód tanultak meg saját hangszereiken játszani.  A zenekar a poprock-alternatív rock irányzatot képviseli, de más stílusok elemeit is szívesen beleszövik a zenékbe. A fellépéseken saját dalokat adnak elő leginkább, egy-két feldolgozással. A hazai klub koncertek és fesztivál fellépések mellett, sikeresen helyt álltak Aradon is a Rock pe Mures fesztiválon. A 2008-as Lökösházi tehetségkutató első helyezettjei lettek, és a 2012-es Likefest tehetségkutatón is dobogós helyezést értek el.

  The Batteries fiúkA több évnyi együtt zenélés után úgy döntöttek itt az idő, hogy profi módon rögzítsék a saját szerzeményeket. Három dal került kiválasztásra, amivel elsőként 2011-ben vonultak stúdióba. A kislemez felvételét 2012-ben fejezték be. Elkészült a The Batteries – The Batteries című kislemez. A dalok a No Silence Sound Studioban kerültek rögzítésre. A lemez nem került kiadásra, így csak a fellépéseken vagy a tagoktól lehetett beszerezni. 2012 második felében elnyerték az Utopia Project kiadó bizalmát és ismét stúdióba vonultak egy újabb kislemez elkészítésére. A felvételek az Utopia Studioban készültek, ahol nem egy híres zenekar és zenész megfordult már, mint például a Tankcsapda, Presser Gábor, EDDA művek…

Tagok:

Muntyán Krisztián – ének/bass
Daniel Krisztián – gitár/ének
Daniel Dan – dobok
Muntyán Viktor – gitár

Elérhetőségek:
Facebook oldal: www.facebook.com/thebatteriesband
E-mail: thebatteriesrock@gmail.com
Myspace: www.myspace.com/thebatteriesrock

A Tegnap című lemez számos hazai és külföldi webáruházban már elérhető.   Íme egy kis zenei ízelítő:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Martin Miután nyári

Martin Miutánja – már csak pár nap

Termékeny hetek után itt az új szám! Június 11-én, pénteken új dala és videoklipe jelenik meg Miután címmel. Új száma igazi nyári slágernek ígérkezik. Strand – csak kicsit másképp.