Őrült ötletnek tűnik egytételes zongoraverseny-szerű átiratot készíteni egy fergeteges tempójú Tankcsapda dalból.

Spisák Péter zongoratanár, kamaraművész, zeneszerző azonban megcsinálta, mivel szívesen foglalkozik ilyesmivel. Kezdetben a tanítványainak szánta kedvcsinálónak a zenetanuláshoz, illetve barátai és saját maga szórakoztatására készített variációkat a pop, jazz és a rockzene világából vett dallamokra. A klasszikus zenei alapokkal rendelkező művész mindig szívesen tesz kirándulást a könnyűzene világába.

Ezúttal a Tankcsapda dala került sorra

Az Egyedül a világ ellen című sláger a zenekar 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek című albumán jelent meg. Lukács László, Sidlovics Gábor és Fejes Tamás közös szerzeménye sodró lendületű, magával ragadó zene, melyhez Lukács László írt frappáns szöveget. Ez a nóta egy igazi Tankcsapdás-produkció, amit a rajongók azonnal megkedveltek, és az együttes azóta is gyakran játssza koncerten.

A Tankcsapda-dal nagyzongorás változata:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt