Keresés
Close this search box.
Őrült ötletnek tűnik egytételes zongoraverseny-szerű átiratot készíteni egy fergeteges tempójú Tankcsapda dalból.

Spisák Péter zongoratanár, kamaraművész, zeneszerző azonban megcsinálta, mivel szívesen foglalkozik ilyesmivel. Kezdetben a tanítványainak szánta kedvcsinálónak a zenetanuláshoz, illetve barátai és saját maga szórakoztatására készített variációkat a pop, jazz és a rockzene világából vett dallamokra. A klasszikus zenei alapokkal rendelkező művész mindig szívesen tesz kirándulást a könnyűzene világába.

Ezúttal a Tankcsapda dala került sorra

Az Egyedül a világ ellen című sláger a zenekar 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek című albumán jelent meg. Lukács László, Sidlovics Gábor és Fejes Tamás közös szerzeménye sodró lendületű, magával ragadó zene, melyhez Lukács László írt frappáns szöveget. Ez a nóta egy igazi Tankcsapdás-produkció, amit a rajongók azonnal megkedveltek, és az együttes azóta is gyakran játssza koncerten.

A Tankcsapda-dal nagyzongorás változata:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt