Keresés
Close this search box.

Showcase fesztivált indít a Music Hungary

artisjus drámaian bevételek százmilliókkal Music Hungary
Nem kell fizetni a belépésért senkinek sem, még a Deva, AKC Misi, Abigél, a Hocuspony, a Palma Hills, az Idegen, Villö Acetone, Sasa Lele, a Superflake, Ibbigang és gyuris koncertejeiért sem!

Színes műfaji kavalkád vár mindenkit Veszprémben!

Idén először feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez a Music Hungary Szövetség. Az esemény a szervezet konferenciájának kísérőrendezvénye lesz Veszprémben november 17-18-án.

A fesztivál célja a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcainak bemutatása. A szakmai konferenciát kiegészítő kétnapos koncertsorozaton három helyszínen több mint húsz produkció mutatkozik be, köztük Deva, Sasa Lele, Szalai Anna, Teddy Queen, a Hocuspony és a Napfonat – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálódását a megváltozott körülményekhez.

Mint írták, a showcase fesztivállal a Music Hungary Szövetség az elmúlt másfél évben kialakult helyzet nyomán szeretné közelebb hozni a zenei szakembereket az aktuális hazai előadókhoz.

A szervezők kiemelték: olyan előadókat vonultatnak fel, akik tudatosan építkeznek, van víziójuk, bizonyítottak rangos fesztiválokon és klubokban, de még nem kaptak kellő figyelmet, és kis segítséggel könnyebben megtalálhatják számításaikat.

Az idei kínálatban szerepel Deva, AKC Misi, akik már tömegeket vonzanak a fesztiválokon, telt házas koncerteket adnak a legnagyobb budapesti klubokban.

A rock színteret képviselve fellép az Abigél, a Hocuspony, a Palma Hills, az alternatív közegből az Idegen, Villö Acetone és Sasa Lele, ott lesz az elektronikus zenét játszó Superflake, valamint a new-wave hiphop, trap egyre ismertebb kollektívája, az On The Low képviseletében Ibbigang és gyuris.

Az énekesek közül boeback, Saya Noé és Solére vesz részt a fesztiválon, a folk színtérről a Napfonat, a Nasip Kismet és a KurtaUtca. A koncertek három helyszínen valósulnak meg, az Expresszóban, a Teremben és a Papírkutyában.

A showcase fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, koncertjei ingyenesen látogathatóak.

Nem kell fizetni a belépésért senkinek sem, még a Deva, AKC Misi, Abigél, a Hocuspony, a Palma Hills, az Idegen, Villö Acetone, Sasa Lele, a Superflake, Ibbigang és gyuris koncertejeiért sem!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.