Santa Muerte zenekar

Santa Muerte
Bogdán István

Bogdán István

Előremutatóbb irányvonalat képviselnek úgy, hogy eközben a „dög” és a „zúzda” sem szorult háttérbe.

Santa Muerte zenekarAz ezredfordulón alakult egykori sikercsapatból (Dirty Dance) – kitartó közönségük nyomására – 2014-ben egy koncert erejéig csak így, egyszerűen Dirty néven – támadt fel a zúzós, markáns megszólalású rock and roll-banda. Érezve a közönség szeretetét, ismét belekóstolva a sikerbe a rá következő év szilveszterén négy egykori tag elhatározta, hogy állandósítják színpadi jelenlétüket. Döntésükben nem kis szerepet játszott a Vazul vére című rockopera zajos sikere, amelyet azon túlmenően, hogy szerzőként az új felállás gitárosa Vörösmarty „Ermi” Imre jegyez, a fiúkban már körvonalazódtak az új ötletek és új dalok vázai, amelyekről hamar kiderült, hogy a korábbiaknál előremutatóbb irányvonalat képviselnek úgy, hogy eközben a „dög” és a „zúzda” sem szorult háttérbe. Mindez 2016-ban a BackStage Pub színpadán nagyszerűen visszaigazolódott, csak úgy, mint azt követően több fővárosi, valamint vidéki helyszínen.

A tagok:

A kemény zene rajongói jól ismerik Juhász „Kicsi” Attila nevét. Amellett, hogy ütőhangszeresként a Dirty Dance alapító tagja, énekesként, illetve dobosként megfordult a Scandal, a Don Dino, a Mátyás Attila Band zenekarokban is. Az újjáalakult zenekarban profi, kiváló orgánumú énekest tudhat a mikrofon mögött, aki egyben kiváló frontember is. Nem véletlen, hogy a Vazul vére rockoperában ráosztották Orseoló Péter szerepét.

Santa MuerteAz ország talán egyik legmuzikálisabb gitárosa Vörösmarty „Ermi” Imre korábban játszott a Dust ’n’ Bones, a Jolly Roger, valamint a Rómeo Vérzik zenekarokban. Törekvése, miszerint egyedi hangzásvilága másoktól megkülönböztethetővé tegye bevált, de a zenekar motorjaként ő írja az ütősebbnél ütősebb új dalokat is. A Vazul vére rockopera szerzője, zenei producere, ezen belül a darab Solt nevű harcosának kiváló megszemélyesítője.

Kezdetben Schrott „Sroti” Péter volt a basszusgitáros. Majd Vincze Zoltán (ex-Snake Heart, AC/DC/GP) érkezett a helyére, és a banda is Santa Muerte néven folytatta tovább. Zoli elfoglaltságai miatt nem tudta tovább folytatni munkáját a zenekarban, így helyét basszusgitáros poszton Czudor Gyula vette át, akit a Where is Cooperből már jól ismerhet a közönség.

A dobok, ütőhangszerek szakavatott kezelője Lendvai „Jani” János ült már a Southern Thunders, a Vegas Maffia, a Jack Daniel’s de az AC/DC/GP zenekarok felszerelése mögött is. Motoros körökben jól ismert arc, aki kíméletlen a bőrökhöz és a dobverőkhöz.

A Santa Muerte zenekart keressétek itt:

facebook.com/santamuertezenekar/

youtube.com/channel/UCsH8oJaul_emYK65ackciXQ

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt