Keresés
Close this search box.
Az Index szabadtollú exbérkommentelője, Sixx is mikrofonvégre kerül!

Az Index szabadtollú exbérkommentelője, Sixx is mikrofonvégre kerül!

Miközben a végéhez közeledik a Ric$Cast negyedik évada, elstartolt Szénégető Richárd új műsora, ami ezúttal egy kicsit más, mégis azért megvan benne a rá jellemző szórakoztató faktor!

Erről így beszélt Ricsi a Magyar Zenének: – A Ric$Cast átment egyfajta megújuláson a negyedik évad kezdetével, mégis azt éreztem, kicsit más irányba kellene vigyem a műsort.

Nagyon sokat ötleteltem, de mindig, amikor volt valami szikra, előbb-utóbb ki is hunyt.

Próbáltam mást és máshogy kérdezni, egy ilyen esetből pedig megszületett egy lassan formakérdéssé váló dolog, miszerint melyik filmek, könyvek, bandák, lemezek, stb., hatottak rád a leginkább?

A műsorba mondhatni beépült, az adás is megtalálta azt az utat, amit hiányoltam belőle. Aztán egyszer, amikor megszondáztattam a hallgatókat, Bátky „BZ” Zoli írt egy kommentet, hogy ezt a vonalat lehetne kicsit jobban erősíteni.

Ezt a kommentet gondoltam tovább, hogy műsort kellene belőle csinálni. Előadtam a feleségemnek, majd Sztivinek, a hangmérnöknek is, és szerencsére nekik is tetszett az ötlet. (Ők két fontos szűrő.)

Kidolgoztam egy koncepciót, majd konzultáltam pár emberrel, és ebből született meg az Adj egy ötöst!

– mondta Szénégető Richárd, azaz a Ric$Cast névadója.

A műsor, a Ric$Casthoz hasonlóan a YouTube mellett felkerül minden fontosabb digitális platformra, mint a Spotify, az Apple Podcasts, a Google Podcasts, illetve az Anchor, ahonnan minden más csatorna is elérhető.

– Ennél a műsornál nem interjú készül, hanem egy baráti beszélgetés egy sör és egy sörpárlat mellett, ahol kibeszéljük a kedvenceket, hatásokat.

Adok nyolc témakört: Zenész/előadó, zenekar, album, dal, koncertélmény, film, könyv, csalódás, utóbbi lehet pozitív és negatív is.

Ezekből választ a vendég magának ötöt, amiben felállítja a TOP5 listáját és ezt az 5×5 dolgot beszéljük át az adásban, kicsit kötetlen formában – tette még hozzá Ric$.

– Persze, a kérdés nyilván mindenkiben felmerül, hogy minek még egy (zenei) podcast 2021-ben, amikor mindenkinek IS van már műsora?

Szerintem pont azért kell, mert itt tényleg olyan szempontok alapján sikerülhet megismertetni az embert, ahogy talán korábban egyszer sem.

Nagy vállalásnak tűnhet, amit mondok, valójában az is, mégis azt gondolom, így van.

Próbálunk tényleg önfeledt egy-másfél órát szerezni a hallgatónak, és az első pár adás felvétele után azt gondolom, hogy ez sikerülni is fog!

A jelenlegi tervek alapján havi rendszerességgel jelentkező műsor minden hónap közepén jön majd, és vendégek tekintetében nem csak a zenészek közül fog válogatni Ric$!

– Nyilván elsősorban zenészekkel álmodtam meg a műsort, ami a témákon is látszik, de szeretném, ha megfordulna majd itt színész, stand upos, youtuber, író és kis túlzással bárki, aki érdekes lehet a hallgatóknak és persze nekem is!

Másodiknak Varga Attila, vagy ahogy talán mindenki ismeri, „Sixx” vall színt a kedvenceiről,

harmadiknak pedig a Shockmagazin! felelős szerkesztője, Draveczki-Ury Ádám! A további terveket még nem árulom el, de annyit azért mondok, hogy emellett a Ric$Cast is megy tovább! – zárta mondandóját Ric$.

Az első adás linkjei:
Hallgatás, megnézés: https://youtu.be/MjfixOPG64c

Hallgatás:

Spotify: https://tinyurl.com/aeospoti

Apple Podcasts: https://tinyurl.com/aoeapple

Google Podcasts: https://tinyurl.com/aoegoogle

Soundcloud: https://soundcloud.com/…/adj-egy-otost-1-koteles-leander

A többi platform linkjét pedig szokás szerint megtaláljátok az adás Anchor oldalán!

https://tinyurl.com/aoeanchor

 

Ric$ a Facebookon:
https://facebook.com/szenegetorichard/

Új műfajú podcastet indít Szénégető úr, azaz Ric$!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt