magyarzene

magyarzene

Vidéki színházban pörgette a punk&roll banda!

Különleges koncertvideóval jelentkezett a The Blindmirrors!

A fővárosi The Bindmirrors tavaly jelentette meg első nagylemezét, aminek bemutató turnéját a Covid-19 elég rendesen hazavágta. Mindenképpen valami különleges lemezbemutatóban gondolkodott a csapat, így kaptak a Bartók Kamaraszínház ajánlatán!

A lehetőségről a banda gitáros-énekese Faragó „Sztivi” István így nyilatkozott: – A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a pandémiás uborkaszezon miatt kitalálta, hogy a nyári időszakra egy új dolgot próbáljon ki, felkért pár produkciót, hogy egy élő koncertet adjon a színház színpadán. Minket is megkerestek, mi pedig örömmel elvállaltuk.

Már az első gondolatunk is az volt hogy rendben, de ne egy klasszikus live koncert legyen, mert ebből a pandémia alatt volt sok. Szándékosan nem ültünk fel ezekre a hullámokra, nem éreztük azt, hogy ez a mi vonalunk lenne, és szerettünk volna valami mást csinálni, mint a többiek, erre volt ez egy jó lehetőség.

The Blindmirrors
Fotó: Polyák Bea

Elmondta, a felvételt egy másfél hónapos előkészület előzte meg, hogy a legapróbb részleteket, így a színpadképet is nagyon átgondolják, ha már színház. – Szerettük volna kihasználni a színház adta körülményeket, ezért rendeztük be a színpadot úgy, hogy a stílusunkhoz autentikus legyen (raklapok, benzines hordók).

De végül egy este sikerült összerakni a színpadot, a hangosítást, és másnap vették fel az egészet több kamerával. Szerettek volna egy koncertfilmhez hasonló dolgot lerakni az asztalra, sok ötletük volt, de az idő szűke miatt nem tudtak mindent megvalósítani, a végeredményre viszont büszkék lettek.

Érdekessége az anyagnak a két új daluk, ugyanis ezt az egész mizériát ők új dalok írására használták fel, valamint az volt még, hogy az első nagylemezük két dalát akusztikus változatban játszották el.

Ezt amiatt, mert már az első lemez környékén érezték, hogy van pár daluk, ami akusztikusan is meg tudná állni a helyét. – Érdekes kaland volt – jelentette ki Sztivi. A clunky az volt, hogy legyen ez a koncertfelvétel több, mint egy live koncert, de mégis mutassa meg, hogy a The Blindmirrors koncertek hogy néznek ki. Szerintünk sikerült.

Ez lett – a koncert felvétele a YouTube-on nézhető meg:
https://youtu.be/Mxewmg4OBPo

Vidéki színházban pörgette a punk&roll banda!

(Kiemelt képünk: Polyák Bea Photo)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Párkapcsolat

Sztárokról hétköznapi sztároknak a párkapcsolatról

Amikor egy zenész, előadó belép a sztárok birodalmába, az vajon jót tesz párkapcsolatának? Miért érzem úgy, hogy azok vannak a legnagyobb bajban, akik folyamatosan azzal dicsekszenek milyen jó is párkapcsolatuk?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt