Keresés
Close this search box.
Vidéki színházban pörgette a punk&roll banda!

Különleges koncertvideóval jelentkezett a The Blindmirrors!

A fővárosi The Bindmirrors tavaly jelentette meg első nagylemezét, aminek bemutató turnéját a Covid-19 elég rendesen hazavágta. Mindenképpen valami különleges lemezbemutatóban gondolkodott a csapat, így kaptak a Bartók Kamaraszínház ajánlatán!

A lehetőségről a banda gitáros-énekese Faragó „Sztivi” István így nyilatkozott: – A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a pandémiás uborkaszezon miatt kitalálta, hogy a nyári időszakra egy új dolgot próbáljon ki, felkért pár produkciót, hogy egy élő koncertet adjon a színház színpadán. Minket is megkerestek, mi pedig örömmel elvállaltuk.

Már az első gondolatunk is az volt hogy rendben, de ne egy klasszikus live koncert legyen, mert ebből a pandémia alatt volt sok. Szándékosan nem ültünk fel ezekre a hullámokra, nem éreztük azt, hogy ez a mi vonalunk lenne, és szerettünk volna valami mást csinálni, mint a többiek, erre volt ez egy jó lehetőség.

The Blindmirrors
Fotó: Polyák Bea

Elmondta, a felvételt egy másfél hónapos előkészület előzte meg, hogy a legapróbb részleteket, így a színpadképet is nagyon átgondolják, ha már színház. – Szerettük volna kihasználni a színház adta körülményeket, ezért rendeztük be a színpadot úgy, hogy a stílusunkhoz autentikus legyen (raklapok, benzines hordók).

De végül egy este sikerült összerakni a színpadot, a hangosítást, és másnap vették fel az egészet több kamerával. Szerettek volna egy koncertfilmhez hasonló dolgot lerakni az asztalra, sok ötletük volt, de az idő szűke miatt nem tudtak mindent megvalósítani, a végeredményre viszont büszkék lettek.

Érdekessége az anyagnak a két új daluk, ugyanis ezt az egész mizériát ők új dalok írására használták fel, valamint az volt még, hogy az első nagylemezük két dalát akusztikus változatban játszották el.

Ezt amiatt, mert már az első lemez környékén érezték, hogy van pár daluk, ami akusztikusan is meg tudná állni a helyét. – Érdekes kaland volt – jelentette ki Sztivi. A clunky az volt, hogy legyen ez a koncertfelvétel több, mint egy live koncert, de mégis mutassa meg, hogy a The Blindmirrors koncertek hogy néznek ki. Szerintünk sikerült.

Ez lett – a koncert felvétele a YouTube-on nézhető meg:
https://youtu.be/Mxewmg4OBPo

Vidéki színházban pörgette a punk&roll banda!

(Kiemelt képünk: Polyák Bea Photo)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.