Keresés
Close this search box.

Újrakiadást kap a Pokolgép sikeres lemeze!

Pokolgép
Az új albumon továbbra is az a Tóth Attila viszi tovább a hallhatatlan metálszívet, aki megfelelően tudja betölteni a Rudán Joe távozása után keletkezett űrt!

Közel hat év után új korong a hazai metál királyaitól!

A Pokolgép régóta nem kapható, 2015 decemberében, egy német kiadónál megjelent stúdiólemeze végre megkapja a megérdemelt hazai kiadását is, felújított formában, bónuszdalokkal!

Hosszú ideje nem kapható már a lemez, így igazán időszerű volt, hogy újrakiadást kapjon a Pokolgép12. stúdióalbuma! A GrundRecords gondozásában megjelenő kiadvány több változáson is átesett. 

Így a magyarított címen felül leginkább szembetűnő ezek közül a Havancsák Gyula grafikus által újragondolt borító. A teljes szövegkönyvet magába foglaló füzetet korábban publikálatlan képanyag teszi teljessé.

Ezen felül négy, a lemez dalaiból válogatott bónusz koncertfelvételt (Ringben, Szeretném, ha szeretnének, Véssétek fel, Ne köss belém) is kapott a korong, ami a Cserfalfvi „Töfi” Zoltán által elkövetett masteringnek köszönhetően remekül illeszkedik az album hangzásába.

A Metálbomba felújított kiadását december 3-tól lehet keresni a digitális felületeken és zeneáruházakban, illetve a jobb lemezboltokban!

A németes nevén Metalbomba a Pokolgép együttes tizenkettedik (a Gép című albumot is beleszámolva tizenharmadik) stúdióalbuma. Ez az első stúdióalbum Tóth Attila hangjával.

Az együttes történetében példátlanul hosszú szünet után jelent meg a 2007-es Pokoli meséket,sőt a 2010-es Újratöltve koncertalbumot követően.

Ennek oka valószínűleg a sok tagcsere, a kiadóváltás és részben a négy dupla nagykoncert volt. A 2010-es énekescsere után ugyanis csere történt a gitáros (Nagy Dávid helyét 2011-ben Z.Kiss Zalán vette át), sőt kétszer a dobos poszton is (Czébely Csabát Veress Márton, majd Kleineisel Márk követte).

Ez volt az első (és valószínűleg az utolsó) Pokolgép-lemez, amit a német Gegentrend Records adott ki.

A korábbi album dalai:

  • Az álarc lehull
  • Szemtől szembe
  • Metalbomba
  • Ringben
  • Szeretném, ha szeretnének (Ady Endre)
  • Ne köss belém
  • Szabadon és még szabadabban
  • Acélkemény
  • Véssétek fel
  • Emlékszem

A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal-album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon.

A klasszikus felállású Pokolgépből 1990-ben vált ki Kalapács és a gitáros Nagyfi László, hogy megalakítsák az Omen zenekart. Az új frontember Rudán Joe lett, akivel két újabb stúdióalbumot készített a Pokolgép, majd a fokozatos ellehetetlenülés következtében végül 1994-ben feloszlottak.

A Kukovecz és Rudán körül újjászerveződött zenekar 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren a Pokolgép is megtalálta a helyét. Azóta is rendszeresen készítenek albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, utódja Tóth Attila lett.

2015-ben a legnagyobb hatású magyar metal-albumok listájára a Pokolgép négy lemeze is felkerült. A klasszikus első három Pokolgép-album a legjobb öt közé jutott, míg az 1991-es Adj új erőt nagylemez a hetedik lett. (Wikipedia)

Rudán Joe után Tóth Attila viszi tovább a hallhatatlan metálszívet!

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Cseh Tamás archív felvétel

Western-dalokon hallható újra Cseh Tamás

Az album anyagát egy beszélgetés keretében május 21-én mutatják be a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében Az eddig meg nem jelent, archív dalok a PIM-Cseh Tamás

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Margitszigeti Szabadtéri Színház

Speciális koncertek az idei Margitszigeti nyáron

Az exkluzív produkciók mellett magyar és világsztárokkal készül a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2024-es szezonra A programokról tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, május 19-én, pünkösd vasárnapján