Újrakiadást kap a Pokolgép sikeres lemeze!

Pokolgép
Az új albumon továbbra is az a Tóth Attila viszi tovább a hallhatatlan metálszívet, aki megfelelően tudja betölteni a Rudán Joe távozása után keletkezett űrt!

Közel hat év után új korong a hazai metál királyaitól!

A Pokolgép régóta nem kapható, 2015 decemberében, egy német kiadónál megjelent stúdiólemeze végre megkapja a megérdemelt hazai kiadását is, felújított formában, bónuszdalokkal!

Hosszú ideje nem kapható már a lemez, így igazán időszerű volt, hogy újrakiadást kapjon a Pokolgép12. stúdióalbuma! A GrundRecords gondozásában megjelenő kiadvány több változáson is átesett. 

Így a magyarított címen felül leginkább szembetűnő ezek közül a Havancsák Gyula grafikus által újragondolt borító. A teljes szövegkönyvet magába foglaló füzetet korábban publikálatlan képanyag teszi teljessé.

Ezen felül négy, a lemez dalaiból válogatott bónusz koncertfelvételt (Ringben, Szeretném, ha szeretnének, Véssétek fel, Ne köss belém) is kapott a korong, ami a Cserfalfvi „Töfi” Zoltán által elkövetett masteringnek köszönhetően remekül illeszkedik az album hangzásába.

A Metálbomba felújított kiadását december 3-tól lehet keresni a digitális felületeken és zeneáruházakban, illetve a jobb lemezboltokban!

A németes nevén Metalbomba a Pokolgép együttes tizenkettedik (a Gép című albumot is beleszámolva tizenharmadik) stúdióalbuma. Ez az első stúdióalbum Tóth Attila hangjával.

Az együttes történetében példátlanul hosszú szünet után jelent meg a 2007-es Pokoli meséket,sőt a 2010-es Újratöltve koncertalbumot követően.

Ennek oka valószínűleg a sok tagcsere, a kiadóváltás és részben a négy dupla nagykoncert volt. A 2010-es énekescsere után ugyanis csere történt a gitáros (Nagy Dávid helyét 2011-ben Z.Kiss Zalán vette át), sőt kétszer a dobos poszton is (Czébely Csabát Veress Márton, majd Kleineisel Márk követte).

Ez volt az első (és valószínűleg az utolsó) Pokolgép-lemez, amit a német Gegentrend Records adott ki.

A korábbi album dalai:

  • Az álarc lehull
  • Szemtől szembe
  • Metalbomba
  • Ringben
  • Szeretném, ha szeretnének (Ady Endre)
  • Ne köss belém
  • Szabadon és még szabadabban
  • Acélkemény
  • Véssétek fel
  • Emlékszem

A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal-album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon.

A klasszikus felállású Pokolgépből 1990-ben vált ki Kalapács és a gitáros Nagyfi László, hogy megalakítsák az Omen zenekart. Az új frontember Rudán Joe lett, akivel két újabb stúdióalbumot készített a Pokolgép, majd a fokozatos ellehetetlenülés következtében végül 1994-ben feloszlottak.

A Kukovecz és Rudán körül újjászerveződött zenekar 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren a Pokolgép is megtalálta a helyét. Azóta is rendszeresen készítenek albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, utódja Tóth Attila lett.

2015-ben a legnagyobb hatású magyar metal-albumok listájára a Pokolgép négy lemeze is felkerült. A klasszikus első három Pokolgép-album a legjobb öt közé jutott, míg az 1991-es Adj új erőt nagylemez a hetedik lett. (Wikipedia)

Rudán Joe után Tóth Attila viszi tovább a hallhatatlan metálszívet!

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.