Keresés
Close this search box.

Pimasz popdalba csomagolt szerelem: itt a Kultúrkör újdonsága

Kulturkör zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Megjelent a Kultúrkör legújabb dala, a "Gentleman". A szerelem életünk bármely szakaszában felbukkanhat vagy éppen elmúlhat.

A vágy életünk végéig kísér minket – ezeket az érzéseket szeretné átadni a trió a felvételhez forgatott klipben ábrázolt élethelyzeteken keresztül.

A Kultúrkör a “Maradunk fiatalok” című slágerrel robbant be 2021 nyarán.

A csapat további dalai közül rendszeresen hallható a rádiókban a “Siker”, a “Chicago” és a “Rádió”.

A zenekar így nyilatkozik a “Gentleman” című dalról, mely “Vihar előtt” című kislemezükön kapott helyet: “Szerettünk volna egy olyan flörtölős számot csinálni, ami kerüli a nyálas és közhelyes udvarlásokat, sokkal inkább pimaszabb, mind zenei és szövegi értelemben. Az ember tudniillik így működik: meglát valakit, és az a valaki vagy tetszik neki vagy nem. Ha pedig tetszik neki, abból vagy egyéjszakás kaland lesz, vagy lehet belőle egy komoly kapcsolat is. Ezeket az igazságokat próbáltuk egy húzós dalban összefoglalni.”

Nézd meg a videóklipet »

Kulturkör - Vihar előtt(Szöveg: Darvasi Áron, Király Tamás, Rudner Barnabás Zene:
Somogyvári Dániel)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.