Keresés
Close this search box.

Ez a dal minden bulit begyújt!

New Level Campfire
Igazi nyári lemezzel rukkolt elő a New Level Empire!

Cegléd nyári rendezvényének himnusza lett a NLE új EP-jének egyik dala!

A nyári bulikhoz, legyen az fesztivál vagy tábortűz körül egy egyszálgitáros leülős összejövetel, a zenekar új EP-je a gyújtós!

És ez még mind semmi, hiszen  az ‘Amíg tart a nyár’-hoz klip is készült a ceglédi fesztivál legjobb pillanataiból.Csekkold a klipet ITT Mivel a most megjelent négyszámos lemez három dala nyári tematikájú, illetve az ismert New Level Empire hangzás mellett a ’tábortüzes’ hangszerelés a jellemző, így stílszerű volt a frappáns New Level Campfire címet adni a kiadványnak

– fejti ki Zola, a zenekar énekese.

Az EP-n két vadiúj szerzemény is szerepel: a BAHART számára készített balatoni nyári hajósdal, az Áthajózhatnánk; illetve a DR.BRS közreműködésével készült Amíg tart a nyár, ami a ceglédi street food fesztivál hivatalos dala.Nagyon örültünk a BAHART felkérésének, hiszen erős szálak kötnek minket a Balatonhoz. Minden évben nyáron Balatonkenesén van a csapatépítőnk a telkünkön, amit általában egy közeli fellépéshez időzítünk. Ilyenkor eltöltünk egy kis időt felhőtlenül, mindenféle kötelezettség nélkül együtt. Bográcsozunk, dumálunk, és persze fürdünk, hajózunk

– meséli DJ Newl, a zenekar dobosa, aki gyerekkorától kezdve a nyár nagy részét a Balatonon tölti.

A megszokott NLE hangzás mellett pedig az EP-n helyet kap két korábbi dal is: a Visszatérek, valamint a Látható akusztikus, csendes, minimalista feldolgozása, amelyek azért is különlegesek, mert a zenekar koncertjein csak ritkán hallhatóak.

A New Level Empire egy öttagú magyar Live Act együttes, mely a dalaiban többnyire a rock zenéhez közel álló akusztikus alapokat minőségi tánczenével egyesíti.

A formáció 2012 nyarán jött létre, azzal a céllal, hogy zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal vigye színpadra a mostanában szinte kizárólag DJ-k által bemutatásra kerülő minőségi dance vonalat.

Ennek megfelelően az úgynevezett live act csapat gitárral, billentyűs hangszerekkel és elektromos dobokkal szándékozott képviselni az elektronikus zenét. Az együttes eredetileg négy tagja, 2013 őszén állt össze.

Alapítói Dj Newl – polgári nevén Nyújtó Sándor – aki korábban a Quasar nevű együttesben dobosként tevékenykedett és Krajczár Péter (Krash) aki billentyűsként több könnyűzenei produkcióban működött közre, zeneszerzőként is.

Hozzájuk csatlakozott Magyarország egyik legismertebb underground női DJ-je, a Petőfi Rádió lemezlovasaként dolgozó Mayer Petra (Shizuka) és a televíziós műsorvezetőként, valamint a Retro School Bandből már ismert dalszerző-szövegíró-énekes-gitáros, Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola).

Első közös stúdiómunkájuk eredménye a The Last One című számuk, mellyel bekerültek A Dal (2014) című műsorba és egészen a döntőig jutottak.

2016 elején öttagúra bővült az eddigi quartett és az addig egyetlen hölgy mellé belépett Seprényi Fanni, aki basszusgitár fronton erősíti a csapatot. Egy évre rá Mayer Petra kivált a live act-ből, hogy saját zenei karrierjére tudjon összpontosítani. Új tagként Tóth Szabina (Sabina) énekes és billentyűs érkezett, aki a 2013-ban alakult Bless zenekar énekese is. Vele készült el új daluk a Hallod látod érzed. (Wikipedia)

Hajós- és fesztiváldal – igazi nyári lemezzel rukkolt elő a New Level Empire!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt