Június vége még messze lehet, de úgy tűnik, a programszervezők nem bíznak semmit sem a véletlenre!

Kultikus zenekar teszi tiszteletét a Dunakanyar kapujában!


A Morcheeba, a Platon Karataev, a Carson Coma és a Hiperkarma is fellép a június 23. és 26. között Nagymaroson megrendezendő VéNégy Fesztiválon és Színházi Találkozón, amely a nemzetközi színházi és utcaszínházi produkciók mellett idén minden eddiginél erősebb zenei programot kínál.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó nagymarosi helyszíne tavaly nemcsak a fesztiválozókat, hanem a fellépőket is lenyűgözte.

A rendezvénysorozat hosszú távon megtalálta otthonát, így június végén ismét zenével és színházzal telik meg ez a helyszín, ahol hazai zenekarok mellett a brit Morcheeba is fellép – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a VéNégy Fesztivál minden eddiginél erősebb zenei felhozatalt ígér, négy színpadon fogják egymás váltani a zenekarok.

A magyar együttesek közül a Platon Karataev, a Carson Coma, a Hiperkarma, a Bohemian Betyars, Dánielfy Gergő és az Utazók, valamint a Konyha biztosan fellép, a koncertek mellett pedig színházi és utcaszínházi előadások, természetjáró és sportprogramok, minőségi gasztrokínálat is várja majd az érdeklődőket.

A Morcheeba európai turnéja keretében érkezik Nagymarosra – áll a közleményben, amely idézi a brit triphop duó énekesét is.

– A legismertebb számaink mellett néhány ritkán hallott dal is helyet kap majd a műsorban, és biztosan eljátszunk néhány számot legújabb lemezünkről, a Blackest Blue-ról is. Örülök, hogy hamarosan újra találkozhatunk a magyar közönséggel, remélem, mindenki készen áll az énekre és a táncra! – üzeni Sky Edwards.

 

A Morcheeba brit együttes, melynek stílusa ötvözi a lounge-ot a dubbal, bár sokan sorolják őket a triphop-előadók közé. Zenéjükben megtalálhatóak még blues-, illetve rockelemek, mindezt downtempóra jellemző hangzásvilággal. Világszerte nagyjából akár 6 millió albumot is eladhattak, jelenlegi kiadójuk a PIAS records.

1995-ben alakultak, így közel 30 évesek már. 10 nagylemezet és öt válogatásalbumot adtak ki 27 év alatt. Egyik leghíresebb daluk, a Rome Wasn’t Built in a Day 1999-ben látott napvilágot: hangzásilag ugyan nem éppen huszonegyedik századi, de minden tekintetben tartja magát még korunkban is. (A Wikipédia nyomán)

 

A rendezvénysorozat folyamatosan bővülő programjáról a https://venegyfesztival.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Június vége még messze lehet, de úgy tűnik, a programszervezők nem bíznak semmit sem a véletlenre!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.