Elkészült az új Cimbaliband lemez, a Szabadon

Cimbaliband zenekar: Szabadon
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
A zenekar próbálta hasznosan tölteni a pandémia által keletkezett űrt. Elkészült az új Cimbaliband lemez, a Szabadon.

A Szabadon karácsony előtt jelent meg a Fonó Budai Zeneház gondozásában. A megjelenést követően, januárban, a Cimbaliband Magyarországot képviselte a Dubaji Világkiállításon, ahol már játszották az új dalokat az új CD-ről.

Az igazi lemezbemutató koncert 2022. február 18-án 20 órakor lesz a Fonóban (1116 Bp. Sztergova u. 3),

A Szabadon lemez fő csapásvonala továbbra is a népzene és a cimbalom, amit most megfűszereztek egy kis ethno jazz-el! Az én egyik kedvencem az Átokháza című dal, de nem kell megijedni, vannak vidámabb nóták is azonknak akik a pincében járnának rock&roll-t.

Ím a lemez, a dalokhoz készült klipekkel:  youtube.com/playlist

A Cimbaliband közel 15 éves múltja alatt minden esetben a népzene, az élő zene, és hungarikum hangszerünk, a cimbalom népszerűsítése, közönséggel való megismertetése állt a középpontban. A banda minden tagjának erős személyes kötődése van az autentikus magyar népzenéhez, többen a mai napig is művelik, oktatják ezt a műfajt is, a világzene mellett.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt