Keresés
Close this search box.

Elkészült az új Cimbaliband lemez, a Szabadon

Cimbaliband zenekar: Szabadon
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A zenekar próbálta hasznosan tölteni a pandémia által keletkezett űrt. Elkészült az új Cimbaliband lemez, a Szabadon.

A Szabadon karácsony előtt jelent meg a Fonó Budai Zeneház gondozásában. A megjelenést követően, januárban, a Cimbaliband Magyarországot képviselte a Dubaji Világkiállításon, ahol már játszották az új dalokat az új CD-ről.

Az igazi lemezbemutató koncert 2022. február 18-án 20 órakor lesz a Fonóban (1116 Bp. Sztergova u. 3),

A Szabadon lemez fő csapásvonala továbbra is a népzene és a cimbalom, amit most megfűszereztek egy kis ethno jazz-el! Az én egyik kedvencem az Átokháza című dal, de nem kell megijedni, vannak vidámabb nóták is azonknak akik a pincében járnának rock&roll-t.

Ím a lemez, a dalokhoz készült klipekkel:  youtube.com/playlist

A Cimbaliband közel 15 éves múltja alatt minden esetben a népzene, az élő zene, és hungarikum hangszerünk, a cimbalom népszerűsítése, közönséggel való megismertetése állt a középpontban. A banda minden tagjának erős személyes kötődése van az autentikus magyar népzenéhez, többen a mai napig is művelik, oktatják ezt a műfajt is, a világzene mellett.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.