Keresés
Close this search box.

Egyenesen Liverpoolból, a Beatles-legenda szívéből érkezik az idei Beatles-találkozó fővédnöke!

The Beatles Cavern Keats
Idén sem marad el a gombafejűek találkozója!

Paul McCartney 80 éves idén!

Kerek évszámhoz érkezett a Beatles legendás basszusgitárosa, akinek 80. életévét bő két hét múlva, június 19-én ünnepli a magyar Beatles közösség az ország legnagyobb Beatles eseményén, az Országos Beatles találkozón, melynek idei fővédnöke Jon Keats, a Beatles bölcsőjének, annak a legendás Cavern Club-nak az igazgatója, ahol maga a Beatles is 292 alkalommal lépett fel 1961 és 1963 között.

Nagyon megtisztelő, hogy a Cavern Club igazgatója elfogadta felkérésünket, hogy az Országos Beatles találkozó fővédnöke legyen. Jon Keats figyelemmel kíséri a The Bits tevékenységét, fejlődését és több alkalommal mi is megfordultunk már a liverpooli Cavernben, közel 20 koncertet adva a világ legnagyobb Beatles eseményén a Beatle Week-en.

Azért is nagy dolog, hogy a Beatles mekkájának számító klub igazgatója pártolja a hazai eseményt, mert ő a Beatles világában az egyik leghitelesebb személyiség arra, hogy ennek a rendezvénynek a szakmaiságát igazolja

– mesélt a szervezők által kiadott közleményben Derecskei Zsolt főszervező arról, miért is éppen őrá esett a választásuk…

Paul McCartney 1942-ben, Liverpoolban született és 1957-ben ismerkedett meg John Lennon-nal. Ők ketten a 20. század legnagyobb szerzőpárosa, akik nevéhez a Beatles legnagyobb slágerei fűződnek. A zenekar 1970-es feloszlása után McCartney azonnal elkezdte máig sikeres szóló karrierjét és 26 stúdió albumot jelentetett meg.

Legfrissebb lemeze, a McCartney III 2020-ban jelent meg, amelyen ő maga játszott minden hangszeren a felvételek során, így egy igazi karantén-lemez született. Az egész világ készül a nagy születésnapra, a magyar Beatles rajongók pedig már hagyományosan – idén hetedik alkalommal – gyűlnek össze Budapesten, Magyarország legnagyobb Beatles eseményén, az Országos Beatles találkozón 2022. június 19-én a budapesti Kobuci Kertben, hogy méltón megünnepeljék Paul kerek születésnapját!

Az Országos Beatles találkozón minden a Beatlesről – és idén Paul McCartney-ról – fog szólni. Vendégművészként fellép Petruska András egy általa erre az alkalomra készített Beatles koncertblokkal és egy nagyszabású játék előzi meg a rendezvényt nem mindennapi, értékes nyereménnyel, egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitárral.

De nem csak a zene ígérkezik igazán magas színvonalúnak: a Höfner gitárgyár jóvoltából igazi gitár-ritkaságokat lehet akár kézbe is fogni a helyszínen, a Beatles kvízjáték színpadi döntője során pedig hegyes fülekre lesz szüksége mindazoknak, akik meg szeretnék nyerni a játék fődíját.

Az esti koncertblokk pedig ki másról szólhatna, mint Paul McCartney-ról?

És hogy még mit terveznek, arról szóljanak a következő sorok: 

15:30 – Kapunyitás

16:00 – Első koncertblokk.

17:00 – Színpadi beszélgetés. Fő téma Paul McCartney és a Beatles. Moderátor: Petró Károly

18:00 – Második koncertblokk, vendégelőadó: Petruska

19:00 – Beatles quiz: legyél te az ország Beatles kvíz bajnoka!

20:00 – Harmadik koncertblokk, Paul McCartney 80!

21:00 – Műsorzárás, de a Beat DJ pörög tovább

A színpadi program melletti állandó programok:

  • Höfner gitár-ritkaságok testközelben
  • Regisztráció a Beatles dalkitalálós kvízjáték színpadi döntőjére
  • A szünetekben Beat-DJ szettek

Az Országos Beatles Találkozó 2022 szakmai támogatója a Höfner Guitars, az esemény fő támogatói a Bástya Millenium Zrt. és az Alkotás Kft.

Időpont: 2022. 06. 19. 16:00

Helyszín: Kobuci Kert – 1033 Budapest, Főtér 1.

Hihetetlen gazdag programmal készülnek az idei Országos Beatles Találkozóra – még Paul sem fog hiányozni?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt