Keresés
Close this search box.

Liszt Jótékonysági Gálaest a Pesti Vigadóban

Liszt Jótékonysági Gálaest a Pesti Vigadóban
Liszt Ferenc művészete időtlen és magával ragadó. A liszti bravúra élvezete mellett a kultúra támogatására is van lehetőség.

A Liszt Jótékonysági Gálaest megalkotója Polgár Éva zongoraművész és művésztársai páratlan estére invitálják a közönséget.

Az est zongoravirtuózai immár harmadik alkalommal töltik be szeptember 18-án 19 órai kezdettel a Pesti Vigadó pompás Dísztermét, ahol maga az est névadója, Liszt Ferenc is adott jótékonysági koncertet. Az ő szellemiségét és briliáns szóló és kétzongorás kompozícióit keltik életre Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zonograművész; Kovács Gergely Junior Prima-díjas zongoraművész, a budapesti és Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyek díjazottja; Polgár Éva zongoraművésznő, az est házigadája egyben a Los Angeles-i Liszt Verseny társigazgatója; valamint Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán, a Los Angeles-i Liszt Verseny utazási ösztöndíj pályázatának nyertesei, a Zeneakadémia hallgatói.

Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán 2022. november 19-20-án vesz részt a Los Angeles-i megmérettetésen. Számtalan pályázó közül a magas rangú szakmai zsűri kettőjüket választotta ki Magyarország képviseletére a nemzetközi versenyen. Utazásuk finanszírozásához és eredményes szereplésükhöz most a közönség is hozzájárulhat a Liszt Jótékonysági Gálaestre megváltott koncertjegyeikkel.

Liszt Jótékonysági Gálaest fellépők

Az ünnepélyes ösztöndíj átadóval egybekötött koncertet Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész vezeti. Az est Fővédnöke Dr. Rétvári Bence, Magyarország Kormánya Belügyminisztériumának miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára.

A Liszt Jótékonysági Gálaest szervező házigazdáját, Polgár Évát 2022-ben a Hungary Foundation az Év Kulturális Nagykövete elismeréssel jutalmazta. Szólóestjei az Amerikai Egyesült Államokban és a Los Angeles-i Liszt Versenyhez valamint a budapesti Gálaesthez kötődő szervezői tevékenysége a zene erejével kötik össze az európai és amerikai kontinenst. Legyen részese az összefogásnak és koncerten való részvételével támogassa Ön is a fiatal magyar zongorista generáció nemzetközi sikereit!

A koncertre jegyek válthatók online a vigado.jegy.hu oldalon és a Pesti Vigadó jegyirodájában.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt