Liszt Jótékonysági Gálaest a Pesti Vigadóban

Liszt Jótékonysági Gálaest a Pesti Vigadóban
Liszt Ferenc művészete időtlen és magával ragadó. A liszti bravúra élvezete mellett a kultúra támogatására is van lehetőség.

A Liszt Jótékonysági Gálaest megalkotója Polgár Éva zongoraművész és művésztársai páratlan estére invitálják a közönséget.

Az est zongoravirtuózai immár harmadik alkalommal töltik be szeptember 18-án 19 órai kezdettel a Pesti Vigadó pompás Dísztermét, ahol maga az est névadója, Liszt Ferenc is adott jótékonysági koncertet. Az ő szellemiségét és briliáns szóló és kétzongorás kompozícióit keltik életre Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zonograművész; Kovács Gergely Junior Prima-díjas zongoraművész, a budapesti és Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyek díjazottja; Polgár Éva zongoraművésznő, az est házigadája egyben a Los Angeles-i Liszt Verseny társigazgatója; valamint Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán, a Los Angeles-i Liszt Verseny utazási ösztöndíj pályázatának nyertesei, a Zeneakadémia hallgatói.

Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán 2022. november 19-20-án vesz részt a Los Angeles-i megmérettetésen. Számtalan pályázó közül a magas rangú szakmai zsűri kettőjüket választotta ki Magyarország képviseletére a nemzetközi versenyen. Utazásuk finanszírozásához és eredményes szereplésükhöz most a közönség is hozzájárulhat a Liszt Jótékonysági Gálaestre megváltott koncertjegyeikkel.

Liszt Jótékonysági Gálaest fellépők

Az ünnepélyes ösztöndíj átadóval egybekötött koncertet Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész vezeti. Az est Fővédnöke Dr. Rétvári Bence, Magyarország Kormánya Belügyminisztériumának miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára.

A Liszt Jótékonysági Gálaest szervező házigazdáját, Polgár Évát 2022-ben a Hungary Foundation az Év Kulturális Nagykövete elismeréssel jutalmazta. Szólóestjei az Amerikai Egyesült Államokban és a Los Angeles-i Liszt Versenyhez valamint a budapesti Gálaesthez kötődő szervezői tevékenysége a zene erejével kötik össze az európai és amerikai kontinenst. Legyen részese az összefogásnak és koncerten való részvételével támogassa Ön is a fiatal magyar zongorista generáció nemzetközi sikereit!

A koncertre jegyek válthatók online a vigado.jegy.hu oldalon és a Pesti Vigadó jegyirodájában.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt