Keresés
Close this search box.

Géczi Erika a Sztárportréban

Géczi Erika akusztikus gitáros, énekes
Ki mondott, és ki nem mondott történetek. Az e-heti Sztárportréban Laár András, Wolf Kati és Rippel Ferenc mellett Géczi Erika.

A Sztárportréban ismert emberek beszélgetnek mély témákról Molnár Szabolccsal. A pénteki (szeptember 16.) műsorban ki mondott, és ki nem mondott történetekről beszél Laár András, Wolf Kati és Rippel Ferenc mellett Géczi Erika.

Géczi Erika szerint folyamatosan tisztogatni kell a bennünk lévő traumákat, vagy olyan dolgokat amik fájdalmat okoznak.

Komoly lelki munka szükséges ahhoz, hogy valaki “kitisztítsa”, megértse gyermekkori viselkedés mintáit, melyeket átvett szüleitől. Ahhoz is erő kell, hogy lelki traumáiról valaki beszéljen, főleg a nyilvánosság előtt. Erika nyíltan és őszintén beszélt arról, hogy lelkén sokáig nyomott hagyott egy gyermekkori trauma. Lehet talán, hogy ezért is nem házasodott meg:

“Mikor elváltak szüleim, mi úgy lettünk elköltöztetve, hogy értünk az iskolába jöttek, és azt se tudtuk hova megyünk. Jött a nagypapám egy teherautóval, meg anyukám, és mondta, hogy megyünk.”

“24 éves koromban tudtam meg, hogy nem is az az apukám, aki a bátyámnak az apukája. Akitől elköltöztünk az a bátyám apukája, és akihez mi elköltöztünk, az az én apukám.”


 

Géczi ErikaGéczi Erika világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozó. 1988-tól foglalkozik komolyabban zenével, mint énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró. Tagja volt a Bojtorján, Rockfort, Kormorán, Örökség zenekaroknak. 2018 -tól önállóan (közreműködőkkel) lép fel és készít lemezt. 2019 -ben jelent meg Angyalszárnyakon című lemeze. Még ugyanebben az évben életmű- és lemezbemutató koncertet adott a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Fellép ahová hívják, olyan helyeken is találkozhattunk vele, mint például az Oroszlányi Munkás Szent József templom.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt