Keresés
Close this search box.

Kihasználta a karantént a Leponexx: itt a lemezük!

Leponexx
Február 11-én a szeghalmi Stone Club színpadán, a KabinLáz társaságában mutatják be az első nagylemezük dalait!

A köröstarcsai zenekar a kényszerű koncertmentes COVID időszakot arra használta fel, hogy elkészítse első albumátA hattagú zenekar két EP és egy kislemez után nyolc dalt írt meg és rögzített az előző anyagnál jól bevált gyulai No Silence Stúdióban. A csapat a tavalyi év folyamán sötét képi világú klipet forgatott a nem kevésbé súlyos mondanivalójú Nem adom c. dalra, valamint négy dalt is bemutattak szöveges videó formában.

És mit? Dallamos groove/modern metalt Köröstarcsáról.

Tagok:
Szabó László (ének)
Kovács Dávid (gitár, vokál)
Bokor Sándor (gitár)
Zolnai Kata (gitár)
Bede Attila (basszusgitár)
Ökrös Roland (dob) 

A Leponexx 2017 óta működik a jelenlegi felállásában, Bede Attila és Szabó László vezetéével. Mint azt a Fémforgácsnak készült interjúban elmondták, a nevet egy gyógyszertől kölcsönözték, de jogi és egyéb dolgok miatt egy plusz X-et tettek a végére.

Ebben az évben rögzítették a zenekar első hanganyagát a Brutális Majális című kislemezünket. Ezután kezdtek rendszeresebben koncertezni a Békés megyei undergroundban. 2019-ben készítették el az első videóklipes dalukat, a Húsdarálót, majd rá egy évre, 2020-ban vettek fel még két dalt ezek mellé, és így adták ki az új anyagukat Nekünk Texas! címmel. 

Érdekesség, hogy egyedülállóként a hazai bandák közül, a zenekarnak női tagja is van, így három gitárossal áll fel a zenekar, amely azt eredményézi Attila szerint, hogy így sokkal teltebb a hangzás élőben, még a leghátrányosabb körülmények között is. És emellett rengeteg kreatív lehetőség van ebben a zenekar vezetője, Attila szerint.

Ebben az interjúban a srácok akkor elmondták: ugyan korábban az Akelához vagy a Moby Dick-hez hasonlították őket, de ők nem határoznák meg magukat így, hiszen mind a hatukna többféle ízlése van.


A teljes lemez január 14-étől meghallgatható a YouTube-on:
https://www.youtube.com/watch?v=U5zeyhsBPhM

A zenekar Bandcamp oldalán:
https://leponexx.bandcamp.com/album/maradj-meg-ember

A Soundcloudon:
https://soundcloud.com/leponexx/sets/maradj-meg-ember

A Maradj meg ember címet kapott nagylemez egyelőre a digitális platformokon érhető el 2022. január 14-étől, de hamarosan CD verzióban is beszerezhető lesz, aminek érdekessége, hogy a 2020-as Nekünk Texas EP dalai is felkerülnek rá.A zenekar február 11-én az otthonának számító szeghalmi Stone Club színpadán, a KabinLáz társaságában mutatja be a nagylemez dalait

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt