Különleges programokkal vár a Tisza-tavi Fesztivál

Tisza-Tavi Fesztivál 2022
Július 29-től 31-ig tart a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat zászlóshajójának számító Tisza-tavi Fesztivál.

Minden évben óriási érdeklődés kíséri a Természet Operaháza néven is emlegetett háromnapos eseményt. Népszerűségét jól mutatja, hogy már a kilencedik alkalommal rendezik meg.

Július 29-én, pénteken este a tiszafüredi Morotva félszigeten kerül sor a TO’PERA gálakoncertre. Fellép többek közt Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, a Szolnoki Szimfonikusok, a Ruby Harlem Zenekar, valamint ifj. Balogh Ferenc Hidden Kingdom című előadásával.

Tisza Tavi fesztivál gála

Szombaton tartják a Tour D’Opera elnevezésű, Tisza-tó körüli kerékpártúrát. A táv 67 kilométeres, és 8 megállót tartalmaz. A résztvevők a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkból indulnak Poroszló, Sarud, Dinnyéshát irányába. Ebédelni a Lépcső Bisztróban, a kiskörei Hallépcsőnél fognak, ahonnan Abádszalók, Tiszaderzs, Tiszaszőlős érintésével érkeznek el a tiszafüredi Kormorán Kikötőhöz, majd végül a kiindulási helyhez, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkhoz.

Minden megállóhelyen különböző műfajokat képviselő előadók várják zenés produkcióval a túra résztvevőit.  Fellépnek – többek közt – Horgas Eszter fuvolaművész, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla énekesek, a Talamba Ütős együttes, Schöck Atala és a Melodika Project, Szűcs Antal Gábor gitáros, Gál Péter hegedűművész, a Szolnoki Légierő Zenekara, valamint a Szolnoki Szimfonikusok. Továbbá Iván Szandra, Jász Andris és Horváth Márk, akik egy remek jazz-koncerttel szórakoztatják majd a vendégeket.

A túra résztvevői várhatóan19.15 körül érkeznek vissza a Morotvához, a szombati program azonban itt még nem ér véget. 21 órától az Urban Verbunk táncprodukcióját tekintheti meg a közönség. A 60 perces előadás a Tour D’Opera biciklistái számára ingyenes, de van lehetőség külön jegyvásárlásra is.

Vasárnap 10 órakor veszi kezdetét a Boat D’Opera nevet viselő rendezvény. A hajók a Morotvától indulnak és egy igazán kellemes, zenés csónakázást kínálnak a Tisza-tavon. A résztvevők hallhatják St. Martin szaxofonművész, Bábel Klára hárfa- és Kalmus Felícián csellóművész, Herczku Ágnes és a Banda koncertjét. Többször fellépett már a fesztiválon a New Step Fitnesz és Táncstúdió, légtánc bemutatójukban idén is gyönyörködhetünk. A csónakos túra zárásaként egy különleges produkcióra kerül sor a Kormorán kikötőben: itt fog énekelni a népszerű Kormorán zenekar frontembere, Vadkerti Imre.

Szintén vasárnap – a hajós élmények mellé – Családi Tópikniknek is otthont ad a Morotva Kerékpáros Pihenőpark. Kapcsolódva a “Tekerj, fuss, csónakázz a kultúráért!” szlogenhez Miklósa Erika idén is OPERUN futóversenyre invitálja a sportbarátokat. A regisztrációt követően reggel 8 órakor, a Morotvától indulva 10 km-es és 1 km-es távot lehet teljesíteni. Délelőtt 10 órától pedig egy másik sportprogram várja az érdeklődőket: Debreczeni Dóra tart majd DDFitt edzést.

A Családi Tópiknik keretén belül is lesznek zenés események. Koncertet ad a Budapest Ragtime Band, az Alma zenekar, a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, és bemutatót tartanak a Füredi Mazsorettek. A Természet Operaházából nem hiányozhat egy komplett operaprodukció sem. Benjamin Britten: Noé Bárkája című egyfelvonásos gyerekoperát láthatja, hallhatja a közönség déltől a nagysátorban.

Két év után újra megrendezésre kerül a Magyar Tavak Fesztiválja Főzőversenye. Idén Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő kedvenc étele, a kakaspörkölt elkészítése lesz a versenyzők feladata a Tisza-tó partján. A főzőverseny eredményhirdetését követően, a teljes program – és egyben a kilencedik Tisza-tavi Fesztivál – az Alma zenekar koncertje után zárul, a tervek szerint 16 órakor.

Az előzetesen meghirdetett kínálat mellett számos meglepetés is várja majd a fesztiválozókat, így tehát, idén is érdemes kilátogatni a Tisza-tavi Fesztiválra.

Bővebb információ a fesztivál honlapján, valamint Facebook oldalán található.

Tavalyi videónk:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.