Közösen folytatja Huszár Endre és Lukács Peta

Lukács Peta
magyarzene

magyarzene

A folytatásról szóló terveket a nagyközönség előtt is megerősítette a kiváló gitáros, aki úgy zenélt társaival, mintha hosszú ideje járná az országot ezzel a repertoárral.

Huszar Endre

Hatalmas sikerrel zárult Huszár Endre múlthét szombaton tartott dobbemutatója, amire a Budapest Music Expo keretén belül került sor. II. Lengyelfi Miklós basszusgitárossal és Lukács Peta gitárossal kiegészülve egy látványos show-t mutattak be, melyre rengetegen voltak kíváncsiak.

Az emeleten lévő szakmai terem szinte teljesen megtelt érdeklődőkkel: az egyszerű laikus nézők mellett szakmabeliek is szép számmal megtekintették ezt az önmagában is különleges dobkurzust, ahol Huszár Endre azt igyekezett bemutatni: lehet kicsit másképpen és máshogyan is a zenéhez állni.

Sokunk számára a Budapest Music Expo egyik fő vonzereje, hogy találkozási lehetőséget teremt olyan zenészkollégákkal, akikkel az év többi részében nincs alkalmunk összejönni, és e tekintetben én sem vagyok kivétel. Nekem ezen kívül is fontos fejleményeket hozott az idei rendezvény – árulta el a dobos, aki természetesen izgatottan várta, hogy milyen fogadtatásban fog részesülni produkciója.

Néhány hete megjelent az első magyar 3D Blu-Ray kiadvány az Endre-eNerd szólóprojektem koncertjéről.
Ezt a produkciót régóta szerettem volna csökkentett létszámmal megfizethetőbbé és „hordozhatóbbá” tenni, amire az idei Music Expo adott remek alkalmat. Egy technikai bemutató kedvéért Lukács Petával és II. Lengyelfi Miklóssal sikerült trióban is megszólaltatni a produkciót, ami annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, hogy a jövőben így folytatjuk.

Lukács Peta

A folytatásról szóló terveket nem csak négyszemközt, hanem a nagyközönség előtt is megerősítette a kiváló gitáros, aki nagyon könnyedén fel tudta venni a fonalat, s úgy játszott együtt zenésztársaival, mintha már hosszú ideje járná az országot ezzel a repertoárral.

Endrével évek óta ismerjük egymást, de soha nem zenéltünk még együtt. Pár nappal a Budapest Music Expo előtt felhívott, hogy egy speciális dobkurzust fog tartani, de jobban örülne, ha nem egyedül, hanem trió felállással játszhatna. Átküldte a dalokat, és mivel nagyon izgalmasnak találtam a zenei világát, rögtön igent mondtam. Szeretem az efféle kísérletezős, improvizatív zenét, és már az első próba után arról beszéltünk, hogy érdemes volna ezzel a projekttel kapcsolatban hosszú távon is gondolkodni. Az előadás is remekül sikerült, tehát úgy vélem, mindenképp lesz folytatás – árulta el Peta, aki jelenleg saját zenekarával készül az október 29-i koncertjére, ahol a Fonogram díjas „War and Peace” albumot fogják bemutatni a Gozsdu Manó Klubban.

A koncert különlegessége lesz többek között az előzenekar is, a Lindám, melyben a Bikini és a European Mantra gitárosának csodálatos hangú párja, Pacziga Linda énekel, aki egyébként a lemezen is közreműködött.

Endre e-Nerd

Honlap: http://endre-enerd.com/home

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Endre.eNerd

Lukács Peta koncert

Időpont: 2014. október 29. 20.30

Helyszín: Gozsdu Manó Klub (1075 Budapest, Király utca 13.)

Honlap: http://www.lukacspeta.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/petalukacs

(Fotók: László Dorina)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt