Keresés
Close this search box.

Hangszeres zene oktatókat keres a Szimfónia program

Zene oktatás
A Szimfónia program a zene eszközével mutat kiutat a reménytelenségből, alternatívát a drogfüggőséggel, fiatalkori bűnözéssel szemben.

Zene oktatásSzimfónia program munkatársakat keres!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hangszeres tanárokat keres 2014 szeptemberében indult Szimfónia programjába. A program a Symphonia Alapítvánnyal partnerségben, 15 általános iskolában indul el az ország két régiójában. Jelenleg Felsőzsolcára keresünk hegedűtanárokat, Gyulajba és Szakályba pedig fuvola és klarinét tanárokat.

A program célja, hogy szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat juttassunk sikerélményhez, növeljük önbecsülésüket, elősegítsük valahová tartozásukat, és eközben tartalmas időtöltést biztosítsunk számukra. A Szimfónia program a zene eszközével mutat kiutat a reménytelenségből, alternatívát a drogfüggőséggel, fiatalkori bűnözéssel szemben.

Program módszere a csoportos zeneoktatás, az intenzív, lehetőség szerint mindennapi foglalkozások, a rendszeres zenekari-, ill. kórusmunka; ami mindennapos, intenzív szociális támogatással, közösségfejlesztő programokkal párosul. A közös zenélésen keresztül fejlődik a gyerekek figyelme, koncentrációja, kitartása és együttműködő készsége. A programnak köszönhetően hosszabb távon javul a gyerekek iskolai teljesítménye, tanulási motivációja.

A programról az alábbi linkeken tájékozódhatnak:

A vezenzuelai példáról szóló dokumentumfilm: „Zenélni és küzdeni” (magyar felirattal):

https://www.youtube.com/watch?v=_M7JUyt6oVA

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által elindított monori programról:

https://www.facebook.com/szimfoniaprogram

http://elsistema-hu.blogspot.hu/

 A hangszeres tanárok feladata a programhoz kapcsolódóan a csoportos és egyéni zeneoktatás; a tanórán kívüli, közösségi tevékenységek; részvétel a program keretében szervezett tapasztalatcseréken, szakmai műhelyeken, közös próbákon és fellépéseken.

Máltai SzereteszolgálatOlyan szakembereket várunk, akik rendelkeznek hangszeres tanári végzettséggel, vagy bizonyítható zenei tapasztalattal, vagy zenei tanulmányokat folytatnak. Fontos számunkra a zenepedagógiai kreativitás; az együttműködési képesség; a program céljai iránti elkötelezettség. Előnyben részesítjük a zenepedagógiai tapasztalattal; zenekar-vezetési, csoportos zeneoktatási tapasztalattal; zenekari tapasztalattal; helyismerettel rendelkező jelentkezőket. Előny a szociálisan hátrányos helyzetű, illetve alsó tagozatos célcsoporttal kapcsolatos tapasztalat; a zeneterápia ismerete; a saját hangszeren túl további hangszeres tudás; a zenei alapkészségek fejlesztésében szerzett gyakorlat.

A jelentkezéseket folyamatosan várjuk önéletrajzzal és motivációs levéllel a szimfonia@maltai.hu címre. A programról bővebb információ munkatársunktól kérhető az alábbi elérhetőségen:

Bátki Márton, +36 30 6248287 vagy batki.marton@maltai.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.