Hangszeres zene oktatókat keres a Szimfónia program

Zene oktatás
magyarzene

magyarzene

A Szimfónia program a zene eszközével mutat kiutat a reménytelenségből, alternatívát a drogfüggőséggel, fiatalkori bűnözéssel szemben.

Zene oktatásSzimfónia program munkatársakat keres!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hangszeres tanárokat keres 2014 szeptemberében indult Szimfónia programjába. A program a Symphonia Alapítvánnyal partnerségben, 15 általános iskolában indul el az ország két régiójában. Jelenleg Felsőzsolcára keresünk hegedűtanárokat, Gyulajba és Szakályba pedig fuvola és klarinét tanárokat.

A program célja, hogy szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat juttassunk sikerélményhez, növeljük önbecsülésüket, elősegítsük valahová tartozásukat, és eközben tartalmas időtöltést biztosítsunk számukra. A Szimfónia program a zene eszközével mutat kiutat a reménytelenségből, alternatívát a drogfüggőséggel, fiatalkori bűnözéssel szemben.

Program módszere a csoportos zeneoktatás, az intenzív, lehetőség szerint mindennapi foglalkozások, a rendszeres zenekari-, ill. kórusmunka; ami mindennapos, intenzív szociális támogatással, közösségfejlesztő programokkal párosul. A közös zenélésen keresztül fejlődik a gyerekek figyelme, koncentrációja, kitartása és együttműködő készsége. A programnak köszönhetően hosszabb távon javul a gyerekek iskolai teljesítménye, tanulási motivációja.

A programról az alábbi linkeken tájékozódhatnak:

A vezenzuelai példáról szóló dokumentumfilm: „Zenélni és küzdeni” (magyar felirattal):

https://www.youtube.com/watch?v=_M7JUyt6oVA

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által elindított monori programról:

https://www.facebook.com/szimfoniaprogram

http://elsistema-hu.blogspot.hu/

 A hangszeres tanárok feladata a programhoz kapcsolódóan a csoportos és egyéni zeneoktatás; a tanórán kívüli, közösségi tevékenységek; részvétel a program keretében szervezett tapasztalatcseréken, szakmai műhelyeken, közös próbákon és fellépéseken.

Máltai SzereteszolgálatOlyan szakembereket várunk, akik rendelkeznek hangszeres tanári végzettséggel, vagy bizonyítható zenei tapasztalattal, vagy zenei tanulmányokat folytatnak. Fontos számunkra a zenepedagógiai kreativitás; az együttműködési képesség; a program céljai iránti elkötelezettség. Előnyben részesítjük a zenepedagógiai tapasztalattal; zenekar-vezetési, csoportos zeneoktatási tapasztalattal; zenekari tapasztalattal; helyismerettel rendelkező jelentkezőket. Előny a szociálisan hátrányos helyzetű, illetve alsó tagozatos célcsoporttal kapcsolatos tapasztalat; a zeneterápia ismerete; a saját hangszeren túl további hangszeres tudás; a zenei alapkészségek fejlesztésében szerzett gyakorlat.

A jelentkezéseket folyamatosan várjuk önéletrajzzal és motivációs levéllel a szimfonia@maltai.hu címre. A programról bővebb információ munkatársunktól kérhető az alábbi elérhetőségen:

Bátki Márton, +36 30 6248287 vagy batki.marton@maltai.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.